Λούζα Τήνου

Οι λούζες είναι ουσιαστικά δύο κομμάτια καθαρό κρέας, τα οποία αφαιρούνται από την δεξιά και την αριστερή μεριά της ραχοκοκαλιάς (κόντρα φιλέτο) του χοίρου.

Πως φτιάχνεται

1. Το κρέας αρχικά μένει λίγες μέρες στο αλάτι.
2. Κατόπιν εμβαπτίζεται για κάποιες μέρες σε κόκκινο κρασί.
3. Έπειτα πασπαλίζεται με μπαχαρικά ( πιπέρι,μπαχάρι, μάραθο, γαρίφαλο, θρούμπι)
4. Τέλος περνιέται σε φαρδύ έντερο και κρεμιέται για να στεγνώσει και να ωριμάσει στον αέρα 20-25 ημέρες.

Κόβεται σε πολύ λεπτά φετάκια και τρώγεται όπως είναι, χωρίς καμιά θερμική επεξεργασία.
Διατηρείται σε θερμοκρασία 0-5 °C.

Δεν περιέχει συντηρητικά.
Πληροφορίες: www.iritikos.com
Ι. ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Βίντσι, Χώρα Τήνου
Τήνος, Κυκλάδες 84200 Τ: 22830 29280

Share To:

0 comments so far,add yours

_____________________________________________________________________________________
Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται
_____________________________________________________________________________________