Στο πλαίσιο της 11ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Τήνος παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Τήνου.

Το περίπτερο της Τήνου επιμελήθηκε η ομάδα Tinos Food Paths (ΣΕΚΥΓΕΤ), η οποία παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρωινό. Την εκδήλωση τίμησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.Φραγκίσκος Αμοιραλής, η κ.Ευγενία Αλοιμόνου και ο κ.Εμμανουήλ Σωχός.

Την παράσταση από τον μπουφέ του Τηνιακού Πρωινού έκλεψαν τα αμέλωτα φοινίκια, τα "σπερνά" εμπλουτισμένα με βρώμη, σισάμι, ξηρούς καρπούς, κανέλα και σταφίδες, το τυράκι πέτρωμα με κουλούρι, ανεβατό και μέλι, η λούζα με το κυδωνόπαστο και τη ρόκα, η τυρόπιτα η τηνιακά (τσιμπητή ή σκεπαστή) αλμυρή με πέτρωμα, ανθότυρο και αυγά, το πρωτοφούρνι ή η φουσκωτή με γέμιση τυριού (αλμυρή και γλυκιά), τα ψαράκια (παραδοσιακό γλυκό με φύλλο και γέμιση με καρύδια και μυρωδικά) και η κρύα σούπα με γάλα και Μάς αρωματισμένη με μαστίχα και σερβιρισμένη με καβουρντισμένο αμύγδαλο.


Share To:

0 comments so far,add yours

_____________________________________________________________________________________
Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται
_____________________________________________________________________________________