Το site www.greekgastronomyguide.gr πραγματοποίησε αφιέρωμα στα Ελληνικά πρωινά που παρουσιάστηκαν στην έκθεση HO.RE.CA. 2016 για το πρωινό της Τήνου αναφέρει.

Τinos Food Paths, η δυναμική αυτή ομάδα νέων επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης που έχει πάρει στα χέρια της την πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Τηνιακής γαστρονομίας εξέπληξε με τον ενθουσιασμό της, τη συνοχή της ομάδας της αλλά και με τα τόσο εντυπωσιακά εδέσματα στο Ελληνικό Πρωινό της Τήνου.

Εκτός των παραδοσιακών τυροκομικών (πέτρωμα, βολάκι), αλλαντικών (λούζα, σκορδάτο λουκάνικο) και των γνωστών αμυγδαλωτών του Χάλαρη, παρουσιάστηκαν τα εδέσματα της Αντωνίας Ζάρπα, εμπνευσμένα από την πλούσια γαστρονομική παράδοση του νησιού που ήταν ταυτόχρονα ποίηση, γλυπτική και ζωγραφική.

Τα πλασμένα τυράκια (πέτρωμα) σε μορφές λουλουδιών με γύρη, πολύχρωμα λουκούμια, αλλά και τα ψητά τυριά στη σχάρα διακοσμημένα με γλυκό πορτοκάλι, παστοκύδωνο, ή μέλι και σουσάμι, κέρδισαν της εντυπώσεις. Η ομιλία της για τους καρπούς και τα εδέσματα της τηνιακής γης το ίδιο συγκινητική όσο και οι δημιουργίες της. Η Τήνος έχει ανοίξει για τα καλά τα φτερά της στο πέλαγος της γαστρονομίας του Αιγαίου.


Share To:

0 comments so far,add yours

_____________________________________________________________________________________
Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται
_____________________________________________________________________________________