Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

• Κυριακή 15 Μαΐου (ώρα 11:00): «Πορεία στους μύλους του Πανόρμου». Ειδικά σχεδιασμένη πολιτιστική διαδρομή στους μύλους του Πανόρμου, αλλά και σε περιστεριώνες της περιοχής, με συνοδοιπόρους τον ερευνητή Κώστα Δανούση και τον δρ εθνολόγο-λαογράφο Αλέκο Φλωράκη. Η διαδρομή, διάρκειας περίπου μιας ώρας, θα έχει ως σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, ενώ θα προηγηθεί σύντομη ενημέρωση για αυτά τα δύο ξεχωριστά «σήματα» του τηνιακού τοπίου. Η δράση εντάσσεται στον θεματικό κύκλο μηνιαίων ομιλιών, με τον γενικό τίτλο «Πάνορμος Τήνου: Διαδρομές στην κοινωνία, την τέχνη, τις τεχνικές». Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

• Κυριακή 22 Μαΐου (ώρα 19:00): Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης, με τίτλο «Το τηνιακό πολιτιστικό τοπίο», σε επιμέλεια Πάολας Παλαβίδη. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής των παιδιών και των ενηλίκων που συμμετείχαν δωρεάν σε ειδικά σχεδιασμένο εικαστικό εργαστήρι, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Με όχημα την τέχνη, και αντλώντας έμπνευση από το χαρακτηριστικό τηνιακό τοπίο, με τους μύλους, τους περιστεριώνες, τις ξερολιθιές, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να συνδέσουν το φυσικό περιβάλλον με τον άνθρωπο και τα έργα του. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά (10:00-18:00), εκτός Τρίτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ (από τις 10:00 έως τις 18:00).

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | piop@piraeusbank.gr | www.piop.gr

Share To:

0 comments so far,add yours

_____________________________________________________________________________________
Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται
_____________________________________________________________________________________