Ο Δήμος Τήνου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου υποδέχονται με χαρά και καλωσορίζουν την πρωτοβουλία του ΣΥΔΕΣΥΣ –Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Χρησιμοποιημένων Συσσωρευτών - για τον καθαρισμό του παλαιού λιμανιού της Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, 11:00 – 13:00.
Η επιχείρηση καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους, πιστοποιημένους επαγγελματίες δύτες που θα βουτήξουν για να συλλέξουν από το βυθό κάθε είδους απορρίμματα.

Η θαλάσσια ρύπανση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που προκαλεί την υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των αλιευμάτων.

Τα λιμάνια δυστυχώς είναι τόπος συγκέντρωσης απορριμμάτων και τα πιο επικίνδυνα από αυτά είναι μπαταρίες μολύβδου. Τα υγρά και τα βαρέα μέταλλα που ελευθερώνονται από τις μπαταρίες είναι ιδιαίτερα τοξικά για το περιβάλλον, αφού αφομοιώνονται από τους θαλάσσιους οργανισμούς και καταλήγουν τελικά στο πιάτο μας.

Σκοπός αυτής της δράσης του ΣΥΔΕΣΥΣ, υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου, δεν είναι απλά και μόνο ο καθαρισμός, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τον λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές ενημερωτικές δράσεις για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του ΣΥΔΕΣΥΣ και πραγματοποιείται με τον Δήμο Τήνου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου κατόπιν άδειας και εγκρίσεως από τη Λιμενική Αρχή Τήνου για την ασφαλή εκτέλεση της ως άνω δράσης.

Share To:

0 comments so far,add yours

_____________________________________________________________________________________
Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται
_____________________________________________________________________________________