Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τήνου 2016 θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 4 Ιουνίου η ενδέκατη γιορτή της Αγκινάρας στο χωριό Κώμη της Τήνου.

Μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο των τηνιακών προϊόντων και τη φιλόξενη διάθεση που... διακρίνει τους κατοίκους της Τήνου, έρχεται για 11η συνεχή χρονιά στο όμορφο χωριό της Κώμης.

Κάθε χρόνο οι γυναίκες του χωριού Κώμη βάζουν τα δυνατά τους και καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν ντόπιους και επισκέπτες δημιουργώντας παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές με βάση τις αγκινάρες, τις οποίες προσφέρουν οι παραγωγοί του χωριού. Ιδιαίτερες γεύσεις, σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές, προσφέρονται στους λάτρεις του φαγητού, υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Αποτελώντας μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων, που αναβιώνουν έθιμα της ενδοχώρας του νησιού, η γιορτή αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από πλήθος κόσμου.


Share To:

0 comments so far,add yours

_____________________________________________________________________________________
Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται
_____________________________________________________________________________________