Στα μέρη του Χαλεπά, στον πανέμορφο Πύργο της Τήνου, ένα ολοκαίνουριο concept μόλις έφτασε! Με homemade ζυμώματα, πίτσες, πεϊνιρλί, ζυμαρικά, αλλά και δροσιστικά κοκτέιλς.

Με μαγιά την επί χρόνια ενασχόλησή με την πίτσα από το κατάστημά που διατηρούμε στην Αθήνα από το 1972, στήσαμε έναν χώρο που ενσωματώνεται αρμονικά στο μπλε του ουρανού και το λευκό του μαρμαρόχτιστου Πύργου. Τα ζυμάρια και τα ζυμαρικά είναι όλα φτιαγμένα στο χέρι, αυθημερόν.

Η πίτσα είναι αφράτη, φλερτάρει με το αμερικάνικο, new york style, ή για τα ελληνικά δεδομένα, θα γαργαλίσει τη μνήμη όσων ίσως θυμούνται εκείνη την ρετρό πίτσα αθηναϊκής γειτονιάς. Όσοι πάλι προτιμάνε το λεπτό ιταλικό ζυμάρι, κι αυτό γίνεται. Αρκεί να το ζητήσουν κι εμείς απλώς θα ρολάρουμε λίγο παραπάνω με το πλάστη τη ζύμη για να τη φέρουμε στο πάχος που θα σας ικανοποιήσει.

Το concept μας θέλει το πεϊνιρλί να είναι unique, να θυμίζει καραμέλες, γι' αυτό κι είναι κλειστά σαν καλτσόνε και μέσα τους κρύβεται η τυρένια γέμιση της επιλογής σας. Τα ζυμαρικά δεν είναι εκείνα που έχετε συνηθίσει, είναι in house φτιαγμένα, με φρέσκια πάστα.

Όσον αφορά τις σάλτσες και τα ντρέσινγκ επίσης είναι ολα χειροποίητα. Οι πρώτες ύλες είναι από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και τα λαχανικά ως επι το πλείστον από τηνιακά μποστάνια. Έτσι το αποτέλεσμα έχει άλλη, ξεχωριστή νοστιμιά. Τη γεύση του αυθεντικού, του αληθινού, του σπιτίσιου.

Το έργο ανέλαβε ο βραβευμένος αρχιτέκτων μηχανικός, Αριστείδης Ντάλας και την λίστα των κοκτείλ ο εξίσου βραβευμένος mixologist Γιώργος Τσιρίκος. Εγγύηση οι συνδυασμοί, απόλαυση και δροσιά. Ανατρεπτικό το Raspberry Muse, classic επιλογή το Mai Tai, signature το ομώνυμο Dough and Shaker.

Α κι αν σας πιάσει υπογλυκαιμία, ζητήστε μας να απλώσουμε επάνω στο ζυμάρι της πίτσας ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες, ινδική καρύδα ή ροδέλες μπανάνας και τριμμένο μπισκότο!

Φωτογραφικό υλικό: Έβελυν Φωσκόλου

Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 22830. 31119




Share To:

0 comments so far,add yours

_____________________________________________________________________________________
Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται
_____________________________________________________________________________________