Ο Αντώνης Φουστάνιας

Δεν τα κατάφερε η Τήνος με εκπρόσωπο της τον Αντώνη Φουστάνια να βρεθεί στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “European Young Chef Award 2017”, που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Βαρκελώνη. Ο Αντώνης, παρουσίασε στον τελικό του Σαββάτου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, ένα γευστικότατο πιάτο αλλά τελικά δεν ήταν αυτό που επέλεξαν οι κριτές. 


Ο νικητής του διαγωνισμού


Ο νεαρός σεφ, Σπύρος Κουγιός, από τη Ρόδο, είναι ο νικητής του τελικού, στον γαστρονομικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την ανάδειξη του σεφ που θα την εκπροσωπήσει, στον μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017 στη Βαρκελώνη στις αρχές Νοεμβρίου, έναν διαγωνισμό στον οποίο η ΠΝΑΙ συμμετέχει για άλλη μια φορά με αξιώσεις, μετά την περυσινή πρωτιά του Ρόδιου σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που αναδείχθηκε ο European Young Chef 2016.

Στο τελικό της Σύρου, μαζί με τον Σπύρο Κουγιό (νικητή του διαγωνισμού στη Ρόδο), διαγωνίστηκαν ο Άκης Τσουκαλάς, νικητής του διαγωνισμού στην Κω, ο Σπύρος Κασσελούρης, νικητής του διαγωνισμού της Σαντορίνης, και ο Αντώνη Φουστάνιας, πρώτος στον διαγωνισμό της Τήνου. Αξίζει να σημειωθεί το πολύ υψηλό επίπεδο όλων των νέων σεφ που έλαβαν μέρος στους τέσσερις διαγωνισμούς, γεγονός που δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο της κριτικής επιτροπής.

Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Στον χθεσινό τελικό της Σύρου, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Μετά την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε τον τίτλο του European Young Chef 2017, μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, που στόχο έχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού μας πλούτου ως  συγκριτικού πλεονεκτήματος μας. Τόσο η ανάδειξη της Περιφέρειάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, όσο και ο περυσινός τίτλος του " European Young Chef 2016 είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι η γαστρονομία των νησιών μας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει η αιχμή του δόρατος στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για εξωστρέφεια και ανάδειξη της ανεξάντλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε ένα τομέα, του γαστρονομικού τουρισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος διεθνώς”.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.