Το θυμαρίσιο μέλι Τήνου, η χρυσαφένια λιχουδιάπου παράγεται από την οικογενειακή μας επιχείρηση και που συλλέγουν οι μέλισσες μας από την τοποθεσία της “Έξω Μεριάς Υστερνίων-Πανόρμου Τήνου” μια φορά τον χρόνο, βρίσκεται στα χέρια σας.


Συλλέγεται από τις παραπάνω περιοχές όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα (αγροτικές καλλιέργειες) ή άλλης μορφής παρέμβασης, γι' αυτό ανήκει στην κατηγορία των οικολογικών - βιολογικών προϊόντων.

Η εξαγωγή του μελιού από τις κηρήθρες, γίνεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας με όλες τις υγιεινές προδιαγραφές. 

Διακρίνεται για τη ξεχωριστή του γεύση, το άρωμά του, την υψηλή θρεπτική αξία του αλλά και τις θεραπευτικές του ιδιότητες  για  τον ανθρώπινο οργανισμό, που ακόμη και σήμερα παραμένουν άγνωστες.


Έχει τρυγηθεί και συσκευασθεί με τον ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

Επιδρά ευεργετικά στην καρδιά-κυκλοφορικό, αναιμία, μεταβολισμό, και γαστρεντερικές παθήσεις. Αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας, ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ. 

Ο Ιπποκράτης ο μεγάλος ιατρός της αρχαιότητας έλεγε “Κάθε τροφή να είναι φάρμακο και κάθε φάρμακο να είναι τροφή”. Τις ιδιότητες αυτές τις συνδυάζει το μέλι. 

Ιδιαίτερα καταπολεμά τις φλεγμονές, τον βήχα και τις παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Έχει διουρητική δράση και μειώνει την αυξημένη πίεση. Επίσης αντιβακτηριακή δράση, επουλωτικές–αναπλαστικές ιδιότητες στο δέρμα, με συγκεκριμένη δράση ως ελιξίριο ομορφιάς, αποτελώντας βασικό συστατικό κρεμών καλλωπισμού.

Η κρυστάλλωση–ζαχάρωμα του μελιού που ίσως παρουσιάσει, μετά τον τρύγο του έπειτα από μήνες, δεν είναι αλλοίωση αλλά φυσικό φαινόμενο και οφείλεται, με απλά λόγια, κυρίως στην ποσότητα και προέλευση των γυρεόκοκκων και όχι μόνο που έχει (τρίμματα από κερί, πρόπολη κ.α.) Ποικίλει ανά μελισσοκομική χρονιά μελιτοέκρισης και ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ. Επανέρχεται στην ρευστή του μορφή με ήπια θέρμανση σε μπεν μαρι και σε θερμοκρασία  μικρότερη 35oC περίπου. 

Διατηρείται αναλλοίωτο σε θερμοκρασία δωματίου, κατά προτίμηση σε γυάλινα βάζα ή λευκοσιδηρά δοχεία τροφίμων, σε χώρο δροσερό και σκοτεινό χωρίς υγρασία. 

Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε το Τηνιακό θυμαρίσιο Μέλι από το 1982.
Το καλύτερο δώρο για Εσάς και του φίλους Σας, θα το βρείτε στα Τηλέφωνά μας: 


Παραγωγός:
Μ.Μαραγκού-Αλβέρτη
Τηλ. 693.7214.302/ 697.9256.165
e-mail: info@tinosview.com


Είσοδος εργαστηρίου μελιού | Honey workshop entrance
Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών Γυμνασίου στο μελισσοκομείο | High school students visit at the apiary
Εργαστήριο μελιού | Honey workshop
Μελισσοκομείο στα Υστέρνια-Έξω Μεριά Τήνου | Apiary at Isternia region Tinos
Μελισσοκομείο στη Λιβάδα Τήνου | Apiary at Livada region TinosΜελιτοεξαγωγέας | honey extractor
Μελιτοεξαγωγέας-λεπτομέρεια 1 honey extractor detail 1

Μελιτοεξαγωγέας-λεπτομέρεια 2 honey extractor detail 2
Μελιτοεξαγωγέας-τελάρα με μέλι | honey extractor detail
Χειμερινό μελισσοκομείο | Winter apiary


Σχόλια: