Γενικές απόψεις της πόλης και του λιμανιού της Τήνου. Περιήγηση στους δρόμους της Τήνου, τους οποίους διασχίζουν οι κάτοικοι του νησιού. Γενικές απόψεις διαφόρων κτιρίων της Τήνου. Επίσκεψη στο Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, όπου εκτίθενται έργα γλυπτικής και ζωγραφικής. Πλοίο εισέρχεται στο λιμάνι της Τήνου. 

Άποψη της προτομής του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Φραγκίσκου Παξιμάδη. Ζωγράφος φιλοτεχνεί προσωπογραφία άνδρα. Περιήγηση στην αγορά της Τήνου, η οποία κατακλύζεται από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Άνδρες παίζουν τάβλι σε καφενείο της Τήνου. Ψαράδες ετοιμάζουν τα δίχτυα τους και ασχολούνται με διάφορες εργασίες στο λιμάνι της Τήνου. 

Άνδρες και αγόρια ψαρεύουν. Ψαροκάικα αναχωρούν από το λιμάνι της Τήνου. Ανήμερα του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων του τορπιλισμού του ευδρόμου «Έλλη», στο πλαίσιο των οποίων ρίπτεται στεφάνι στο λιμάνι της Τήνου. Προσκυνητές καταφθάνουν γονυπετείς στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, όπου συρρέει πλήθος πιστών για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Περιήγηση στο εσωτερικό του ναού, ο οποίος είναι κατακλυσμένος από τάματα πιστών προς τη Μεγαλόχαρη. 

Πιστοί προσκυνούν την εικόνα της Μεγαλόχαρης. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου, πραγματοποιείται λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης με αφετηρία τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας και κατάληξη το λιμάνι της Τήνου. Κατά μήκος της διαδρομής, η εικόνα διέρχεται πάνω από πολυάριθμους πιστούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι περιμένουν γονυπετείς. Γενικές απόψεις της πόλης και του λιμανιού της Τήνου κατά τη δύση του ήλιου.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: http://mam.avarchive.gr/

Σχόλια: