Κείμενο: Catherine Hornez 
Φωτογράφιση: Stephen Clement 

Υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να ξυπνά κανείς και να ατενίζει το απέραντο γαλάζιο; Αυτό ακριβώς το συναίσθημα ονειρευόταν να βιώσει και η ιδιοκτήτρια αυτού του υπέροχου σπιτιού και τελικά κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα. Αρχικά αντίκρισε δύο παλιά κτίσματα. Ζήτησε, λοιπόν, από τους αρχιτέκτονες Τάσο Ζέππο και Ελένη Γεωργιάδη να τα αναδιαμορφώσουν φροντίζοντας να διατηρηθεί το παραδοσιακό νησιωτικό στυλ τους.
Γύψος, νερό, ασβέστης και ταντελάκτ χρησιμοποιήθηκαν για το χτίσιμο των τοίχων και των επιφανειών. Οι καμάρες ενισχύουν το μοναστικό πνεύμα δίνοντας την εντύπωση στον επισκέπτη πως βρίσκεται σε ένα από τα αμέτρητα εκκλησάκια της Τήνου. Φυσικά η θάλασσα παραμένει βασική πρωταγωνίστρια, κάτι που διακρίνεται μέσα από τις μπλε και τιρκουάζ πινελιές που απλώνονται στο χώρο. Τα αντικέ έπιπλα που δεσπόζουν κουβαλούν τη δική τους ιστορία, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη αύρα, όπως και τα ρετρό κομμάτια ή ο ροκοκό καθρέφτης στο μπάνιο. 

Υφάσματα και καλύμματα από φυσικά υλικά ντύνουν τα κρεβάτια και τις μαξιλάρες δημιουργώντας ένα ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον. Το ιδανικό καταφύγιο για να δραπετεύσει κανείς από την καθημερινότητα...

ΠΗΓΗ: www.elle.gr
[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.