Μετά την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα δύο προηγούμενα χρόνια οι αγώνες δρόμου TINOS RUNNING EXPERIENCE 2014 & 2015 και πάντα μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας της προώθησης, της ανάπτυξης και της οικονομικής ευημερίας της Τήνου, το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου διοργανώνει και φέτος το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 τους αγώνες δρόμου TINOS RUNNING EXPERIENCE 2016 σε συνεργασία με την εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.

Σκοπός και στόχος του Συλλόγου ήταν η διοργάνωση αυτή να γίνεται κάθε χρόνο και να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο αθλητικό γεγονός για το νησί, προσελκύοντας αθλητές από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό καθώς  και άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο ένα εξίσου σημαντικό είδος τουρισμού, τον αθλητικό τουρισμό. Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να γνωρίσουν τα πανέμορφα, γραφικά χωριά και τα αμέτρητα μουσεία, τη φύση και τις παραλίες, τον πολιτισμό και την τέχνη της Τήνου.
Σκοπός και στόχος επετεύχθη, καθώς οι αγώνες δρόμου  TINOS RUNNING EXPERIENCE έχουν γίνει θεσμός και έχουν καθιερωθεί ως ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο για την Τήνο.

Οι διαδρομές του TINOS RUNNING EXPERIENCE είναι :
TINOS RUNNING EXPERIENCE: Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου
TINOS FUN RUN: Αγώνας δρόμου 10 χλμ.
TINOS FUN RUN: Αγώνας δρόμου 5 χλμ.
TINOS KIDS RUN: Αγώνας δρόμου 1 χλμ. για παιδιά  Χώρα Τήνου
TINOS SPECIAL RUN: Αγώνας δρόμου 100 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες

Ο κύριος αγώνας του προγράμματος είναι ο ημιμαραθώνιος. Η εκκίνηση θα γίνει από το υπαίθριο θεατράκι του πανέμορφου χωριού Βώλακα. Χωριό που το χαρακτηρίζει το μοναδικό τοπίο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς που σαγηνεύει με την ιδιομορφία του.
Η διαδρομή διασχίζει τα χωριά Σκαλάδος, Κρόκος, Κώμη και Καλλονή με τερματισμό τη Χώρα της Τήνου.

Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο θα πραγματοποιηθούν στην χώρα της Τήνου αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. και 100 μ. με στόχο να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την φυσική τους κατάσταση , να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή.
Στο τέλος όλων των αγώνων πραγματοποιείται η απονομή των επάθλων και η τελετή λήξης των αγώνων με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου ‘’Σπονδή Τηνίων’’ και ρίξη βεγγαλικών.

Το βράδυ της παραμονής των αγώνων, ημέρα Παρασκευή, διοργανώνεται το Pasta Party για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στους αγώνες δρόμου του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ και των ΤINOS FUN RUN   10 χλμ. &  5 χλμ. Το Pasta Party κάθε χρόνο γίνεται και σε ένα διαφορετικό χωριό της Τήνου. Το 2014 έγινε στο χωριό Στενή, το 2015 στο χωριό Αγάπη και το 2016 θα γίνει στο χωριό Κώμη. Οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών με την πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των γυναικών μαγειρεύουν με τηνιακά προϊόντα παραδοσιακές συνταγές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αθλητών, προσφέρουν άφθονο ντόπιο κρασί και ρακί και ζωντανή νησιώτικη μουσική, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και στους συνοδούς τους να γνωρίσουν τα χωριά, τη γαστρονομία, το κέφι και τη φιλοξενία της Τήνου και των κατοίκων της.

Την επόμενη των αγώνων, ημέρα Κυριακή, θα υπάρχει για τους αθλητές και τους συνοδούς τους μία προαιρετική δράση: να περπατήσουν σε ένα από τα πολλά αναγνωρισμένα μονοπάτια του νησιού, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τη φύση του μέσα από ένα άλλο είδος τουρισμού που αναπτύσσεται  στην Τήνο, τον περιπατητικό τουρισμό.

Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου παρέχει στους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες και στους συνοδούς τους ειδικές τιμές σε εισιτήρια πλοίων, διαμονή, σίτιση, διασκέδαση, ενοικιαζόμενα οχήματα κ.α. Η μεταφορά των αθλητών μέσα στο νησί θα είναι δωρεάν.

Kαθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων μηνών θα αναρτούνται συνεχώς νέες πληροφορίες που θα αφορούν στη διοργάνωση των αγώνων και στην εξυπηρέτηση των αθλητών και των συνοδών τους.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.