Την 18η Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 173 χρόνια από το γεγονός της θαυμαστής διασώσεως της αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης από τα χέρια του επιδόξου ληστή, το 1842, στη θέση «Ευαγγελιστράκι» της περιοχής Υστερνίων.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και εφέτος, η Διοικούσα το Πανελλήνιον Ιερόν Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπή, με την υπ' αριθμ. 36/2015 Απόφαση της, απεφάσισε να εορτασθή η επέτειος με τις ακόλουθες Λατρευτικές Εκδηλώσεις:


Το εσπέρας της Πέμπτης 17ης Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., θα τελεσθή Πανηγυρικός Εσπερινός στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Το πρωί της Παρασκευής 18ης Δεκεμβρίου, και ώρα 8η πρωινή, η Αγία Εικόνα λιτανευτικώς και με κάθε Εκκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα θα μεταφερθή στο «Ευαγγελιστράκι» και θα παραμείνη εκεί μέχρι του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, οπότε δια της αυτής Εκκλησιατικής τάξεως θα επιστρέψη στον πάνσεπτο Ναό του Ιερού Ιδρύματος.

Πατρικά, σας προτρέπουμε όλους να προσέλθετε στην εορτή αυτή, προκειμένου να συμμετάσχετε προσευχητικώς στην Ευχαριστηριακή Σύναξη και στις άλλες λατρευτικές εκδηλώσεις και λάβετε την ευλογία της Παναγίας μας.


Μετά πατρικών ευχών
Μητροπολίτης Σύρου & Τήνου Δωρόθεος Β' 

[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.