Η Τήνος βρίσκεται μέσα στα λίγα νησιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της περιφέρειας για την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων. 

Την Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έστειλε κατεπείγουσα επιστολή με αποδέκτες τους δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου, τους οποίους επισημαίνει ότι η μη ανταπόκρισή τους στην υποχρέωση σύνταξης και έγκρισης Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων, όχι μόνο τινάζει στον αέρα την διαδικασία εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), αλλά ταυτόχρονα μπλοκάρει, λόγω μη άρσης της αντίστοιχης αιρεσιμότητας, τις σχετικές δαπάνες  του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020  για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για τις Κυκλάδες η Τήνος, η Πάρος, η Νάξος και η Φολέγανδρος έχουν υπό εκπόνηση την μελέτη ενώ η Σύρος και η Σαντορίνη έχουν υπό ανάθεση την μελέτη. Μύκονος και Κύθνος έχουν ήδη την ΤΣΔ.  Διαβάστε εδώ την σχετική ανάρτηση του Δήμου Τήνου για την Διαβούλευση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, η οποία θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση παρακαλούνται όπως αποστέλλουν  προτάσεις – παρατηρήσεις, είτε ταχυδρομικώς, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη  διεύθυνση dt@1516.syzefxis.gov.gr.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2283360133, 2283360106[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.