Φέτος στο Σχολείο μας πραγματοποιούμε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με την ευθύνη και την υποστήριξη των καθηγητών μας, κ. Ανδρομάχης Κουμπή, κ. Μαργαρίτας Απέργη και κ. Παναγιώτη Μπουζαλάκου με θέμα: «Μαρμάρινες Τηνιακές Κρήνες: καμωμένες με μαστοριά, ανθεκτικές στο χρόνο λόγω της…. μαρμαρένιας… φὐσης τους».

Την Κυριακή  20 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα γίναμε ερευνητές και ερευνήτριες με σκοπό να γνωρίσουμε και να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με ένα στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τις μαρμάρινες κρήνες. Μέσα από ένα διαφορετικό τρόπο μάθησης, που συνδύαζε την έρευνα με το παιχνίδι συνειδητοποιήσαμε τι σημαίνει «προσέχω … γύρω μου …τον τόπο μου». Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε συνοδοιπόρο και καθοδηγητή τον κ. Αλέκο Φλωράκη, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!   Καλές γιορτές!


[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.