Κατά τη σημερινή, υπ’ αριθμ. 40/2015 Συνεδρίαση της Διοικούσης Επιτροπής και πριν την έναρξη της συζητήσεως επί θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, ο Πρόεδρος αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄ ανέφερε στα Μέλη της τα εξής:

«Εξ αφορμής της παραπομπής στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τήνου του κ. Δημάρχου και άλλων συντοπιτών μας την 19η Φεβρουαρίου 2016, για τα γεγονότα της 7ης Δεκεμβρίου 2014, με έκπληξη άκουσα τον κ. Δήμαρχο, κατά την τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ήδη αναπαράγεται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, να απαντά στο ερώτημα: «ποιοί υπέβαλαν τις εγκλήσεις;» ότι «τις εγκλήσεις τις υπέβαλαν οι γνωστοί παράγοντες, ο Μητροπολίτης, ο Έφορος Σύρου, ο Λιμενάρχης….»!

Έχω δηλώσει, το δηλώ και πάλι ενώπιόν σας και τονίζω, ότι παραμένω συνεπής στα όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου του ΠΙΙΕΤ της 14.10.2015, το οποίο μαζί σας πρώτος ως Πρόεδρος προσυπέγραψα, ότι , δηλαδή, για τα επισυμβάντα την 7η Δεκεμβρίου 2014, δεν κατέθεσα, ούτε θα καταθέσω μήνυση κατ’ ουδενός!

Ένα χρόνο τώρα, επέλεξα ως απάντηση σε όσα υπό πολλών κατ`εμού εγένοντο, ελέχθησαν και εγράφησαν, τη σιωπή και την προσευχή.

Η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα και όχι ύστερα από οποιαδήποτε μήνυση! Όταν δε με έκπληξη εκλήθην την 17η Μαρτίου 2015 από τον Εισαγγελέα Σύρου κ. Καραμάνη να καταθέσω επί των γεγονότων, που διερευνούσε, στο ερώτημά μου εκ ποίου λόγου καλούμαι, μου απήντησε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα, και παρ` ότι υποχρεούμενος από το νόμο, δεν μετέβην στο Γραφείο του, αλλά υπέβαλα Γραπτό Υπόμνημα, στο οποίο ανέφερα τα όσα γνώριζα και ήταν παγκοσμίως ήδη γνωστά, με πρωτοβουλία όσων τα ανάρτησαν στο Διαδίκτυο και πίστεψαν ότι έτσι «θα δρέψουν δάφνες», χωρίς καμία προσωπική αναφορά και χωρίς να ζητήσω τη δίωξη ουδενός!

Κατά ταύτα, απορώ και προβληματίζομαι γιατί ενσπείρονται τέτοιες φημολογίες! Είμαι δε πεπεισμένος ότι και μία προσεκτική ανάγνωση του Κλητηρίου Θεσπίσματος αρκεί για να διαβεβαιώσει τον παραλήπτη του ότι μόνος κατήγορος και λυπάμαι για την εξέλιξη αυτή βεβαίως, είναι η Δικαιοσύνη και όχι ο Μητροπολίτης!»

Κατόπιν των ανωτέρω, η Διοικούσα Επιτροπή ομοφώνως αποφασίζει η δήλωση αυτή του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της να καταγραφεί στα Πρακτικά και αναρτηθεί στα Μέσα Ηλεκτρονικού Τύπου και Κοινωνικής Δικτύωσης.
[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.