3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Το ερώτημα που γεννιέται και πάλι από τη θέσπιση αυτής της παγκόσμιας ημέρας «συμπόνοιας» για τα άτομα με αναπηρία, είναι αν χρειάζεται μια συγκεκριμένη μέρα του χρόνου για να εκφράσει κανείς τη συμπαράστασή του στα ΑμεΑ. Αν η αλήθεια περί ισότιμης συνύπαρξης της 3ης Δεκεμβρίου, είναι αντιληπτή ως «παραμύθι» τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου.

Το να είσαι ΑμεΑ δεν είναι επιλογή. Το να δυσκολεύεις ή να διευκολύνεις τη ζωή ενός τέτοιου ατόμου όμως είναι. Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να κάνει μικρά πράγματα για τη διευκόλυνση της ζωής τους, ενώ είναι πολύ δύσκολο για τα ΑμεΑ να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία.

Δεν είναι μόνο οι δρόμοι που κάνουν τη ζωή του απροσπέλαστη. Η ζωή γίνεται απροσπέλαστη όταν κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα, όταν αρνούμαστε να δεχθούμε το διαφορετικό και το περιθωριοποιούμε.

Δεν ζητούμε λύπηση, ζητούμε κατανόηση!

Θέλουμε να μας θυμούνται όταν παρκάρουν σε μια ράμπα, όταν χτίζονται κτίρια, όταν δημιουργούνται δομές και υποδομές, όταν ανοίγονται επιχειρήσεις, όταν προσλαμβάνονται υπάλληλοι, όταν διοργανώνονται εκδηλώσεις, όταν, όταν, όταν…..

 Γιατί υπάρχουμε κάθε μέρα! 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ                                                  ΤΡΙΑΔΑ ΖΕΡΒΑ-ΑΠΕΡΓΗ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.