Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως Τήνου, παρουσία του Δημάρχου Τήνου και πλήθους πιστών, όπου δέχθηκε και τις ευχές του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, η προσλαλιά του οποίου παρατίθεται κατωτέρω, του Ιερού Κλήρου και του συνευχομένου λαού, για τη σημερινή επέτειο της σε Επίσκοπο χειροτονίας του.


Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ελευθερίου, τόνισε τη λυτρωτική παρουσία της Εκκλησίας στη ζωή του ανθρώπου, η οποία του προσφέρεται δια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, με ιερουργούς τον τοπικό Επίσκοπο και τους εξ αυτού ιερείς.

Ευχαρίστησε, επίσης τον Αρχιερατικό του Επίτροπο στην Τήνο και τους ιερείς, ειπών ότι η σημερινή ημέρα είναι γι' αυτόν ημέρα περισυλλογής και αναλογισμού τυχόν λαθών ή παραλείψεων κατά την ευθυνοφόρο ενάσκηση των ποιμαντικών του καθηκόντων, ζήτησε από τους παρισταμένους να τον στηρίζουν με την προσευχή τους και να τον συγχωρήσουν για τις ακούσιες τυχόν παραλείψεις του.
Συνεχάρη, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Στυλιανό Τουφεκλή και τους συνεργούς του Επιτρόπους για την καθόλου ποιμαντική του δραστηριότητα.

Εν συνεχεία, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καρυάς, όπου τέλεσε την Αρτοκλασία, παρουσία του Δημάρχου και του Επάρχου Τήνου, Δημοτικού Συμβούλου, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων και πυκνού εκκλησιάσματος.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην ελευθερία, την οποία χαρακτήρισε χάρισμα και δώρο Θεού, υπογραμμίζοντας ότι πάντοτε, και ιδιαίτερα στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, την αναζητούν απεγνωσμένα και πολλές φορές αναζητώντας την  χάνουν τη ζωή τους  στα κύματα του Αιγαίου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει  να στερήσουμε από αυτούς τους ανθρώπους την ελπίδα και τη χαρά της ελευθερίας.

Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Μάρκο Φώσκολο, αλλά και τον συνοδεύοντα αυτόν Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου για τη συγκυρηναϊκή του συμπαράσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αίρει πολλούς σταυρούς της ποιμαντικής του ευθύνης και διακονίας.      
[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.