Στον Καθεδρικό ναό της Τήνου επέλεξε ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος για να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια, το χρυσό ιωβηλαίο της ιεροσύνης του. Με την παρουσία πλήθους κόσμου από τα χωριά και την πόλη της Τήνου αλλά και από τη Σύρο, με την παρουσία, του ιερού κλήρου της Τήνου και των άλλων 7 νησιών της τοπικής μας Εκκλησίας και την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου π. Φραγκίσκου Παπαμανώλη, του Αντιπροέδρου Σεβασμιοτάτου π. Νικολάου Φωσκόλου, του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κερκύρας και Αποστολικού Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου των Καθολικών της Αθήνας και Αποστολικού Τοποτηρητή της Αρχιεπισκοπής Ρόδου π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου και του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου Σύρου και Θήρας και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης π. Πέτρου Στεφάνου, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου.

‘Έλαβαν μέρος στο Ιερό Συλλείτουργο όλοι οι ιερείς των Εκκλησιαστικών Επαρχιών Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και της Καθολικής Επισκοπής Χίου, πολλοί ιερείς από την Εκκλησιαστική Επαρχία της Σύρου και δύο ιερείς από την Αρχιεπισκοπή των Καθολικών της Αθήνας.
Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος μας υποδέχτηκε εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας όλους τους παρόντες λέγοντας:

Με πολύ χαρά η Εκκλησία μας υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου:
Τον εκ δεξιών μου Σεβασμιότατο Επίσκοπο π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου.

Τον εξ αριστερών μου Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο Φώσκολο, Αντιπρόεδρο της Ιεράς Συνόδου.
Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης π. Ιωάννη Σπιτέρη.
Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών της Αθήνας και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου, π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο.
Το Σεβασμιότατο Επίσκοπο Σύρου και Θήρας και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης π. Πέτρο Στεφάνου.
Υποδεχόμαστε επίσης τους Σεβαστούς Ιερείς των άλλων Εκκλησιαστικών Επαρχιών, τις Μοναχές και τους Μοναχούς, που θα ήλθαν να συμπροσευχηθούν μαζί μας.

Χαιρόμαστε για την εδώ παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου του Β και για την εκλεκτή συνοδεία του. Ευχαριστώ τις πολιτικές, στρατιωτικές και άλλες αρχές του τόπου μας, αλλά και την κάθε μια και τον καθένα σας για την εδώ παρουσία σας.

Σας προσκαλώ να ζητήσουμε το έλεος και τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για να γίνουμε ολιγότερο ανάξιοι να τελέσουμε την Δοξολογία και Ευχαριστία μας προς τον Θεό Πατέρα με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Αρχιεπίσκοπός μας απευθύνθηκε στη συναγμένη Εκκλησία και είπε: «ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ»

[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.