Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Τήνου για το Οικονομικός Έτος 2016.

Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Κροντηράς, Ιωάννης Ζαλώνης, Εμμανουήλ Λούβαρης, Αντώνιος Ξενόπουλος και Φραγκίσκος Αμοιραλής οι οποίοι μεταξύ των άλλων υποστήριξαν ότι : «είναι από τους χειρότερους προϋπολογισμούς που έχουν κατατεθεί, τα λειτουργικά έξοδα είναι αυξημένα με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο Δήμος να επιχορηγεί τον ίδιο το Δήμο για να λειτουργήσει που αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2016, επιπλέον όλα τα έργα είναι στο όριο των απευθείας αναθέσεων».

Με επιστολή της στο προεδρείο (λόγω απουσίας της κ. Αλβέρτη) η ελάσσονα μειοψηφία εξέφρασε τις απόψεις του Κοινού Τηνίων για το θέμα και μειοψήφησε κάνοντας λόγο για ένα πρόχειρο προϋπολογισμό μη έχοντας κάποιο έργο πνοής για το νησί.

Ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός δήλωσε μεταξύ άλλων «Καταρτίζουμε τον Προϋπολογισμό έτους 2016 σε βάση ρεαλιστική χωρίς πλασματικές εγγραφές που αυξάνουν τον Προϋπολογισμό και δεν είναι τελικώς υλοποιήσιμες. Συγκεκριμένα μειώσαμε το συνολικό ύψος του έτους 2015 σε 11.504.795,68 από 12.370.628,75 που ήταν πέρυσι, δηλαδή έγινε μείωση κατά 9,3%.»

Τέλος επεσήμανε πως «Ο προϋπολογισμός του 2106 κινείται στη λογική αφ’ ενός του να συντηρούμε και να λειτουργούμε τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις μας και αφ’ ετέρου σύμφωνα με τα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων να προχωρήσουμε σε έργα και δράσεις προσβλέποντας στην αξιοπρεπή διαβίωση των συμπολιτών μας και στο να δώσουμε στο νησί μας ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα καλύτερο.»

Ο Προϋπολογισμός εσόδων & εξόδων για τον Δήμο Τήνου το 2016 έχει ως εξής:Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.