Το «Μουσείο Παιδικής Τέχνης και Μουσικής Τήνου» είναι γεγονός.

Ιδρύθηκε το Μουσείο Παιδικής Τέχνης και Μουσικής με έδρα το νησί της Τήνου, το πρώτο παιδικό μουσείο παγκοσμίως που συνδυάζει τις τέχνες των εικαστικών και της μουσικής!

Μια ομάδα εθελοντών, με αγάπη για την παιδική δημιουργικότητα και καλλιτεχνική έκφραση, δημιούργησαν ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με στόχο τη λειτουργία ενός μουσείου στην Τήνο που θα εκθέτει μια μόνιμη συλλογή έργων παιδικής τέχνης.

Το έργο του Μουσείου

Μεταξύ των σκοπών του Σωματείου είναι:
η διαφύλαξη, η μελέτη και η προβολή της παιδικής τέχνης και της μουσικής
η οργάνωση και η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων (ζωγραφικής, μουσικής, γλυπτικής, υφαντικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, συγγραφής και εικονογράφησης παραμυθιών κ.ά.) από εξειδικευμένους παιδαγωγούς για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς
η δημιουργία κινήτρων, ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν τη δυνατότητα έκφρασης του εσωτερικού τους κόσμου μέσω των εικαστικών, της μουσικής αλλά και κάθε μορφής τέχνης
η συνεργασία με μουσεία παιδικής τέχνης στην Ελλάδα και τον κόσμο, με τα οποία θα ανταλλάσσονται εκπαιδευτικά προγράμματα και θα διεξάγονται πανελλήνιοι ή και παγκόσμιοι θεματικοί διαγωνισμοί με έπαθλα.

Λίγα λόγια για τη λειτουργία του Μουσείου

Η είσοδος στο Μουσείο και η συμμετοχή σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα παρέχονται δωρεάν, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και για όσο χρόνο τα έξοδα λειτουργίας του Μουσείου καλύπτονται από χορηγίες και από τα ίδια έσοδα. Τα ίδια έσοδα περιλαμβάνουν συνδρομές μελών (20 ευρώ ετησίως) και έσοδα από το μικρό πωλητήριο που σχεδιάζεται να στηθεί στο χώρο του μουσείου. Στην περίπτωση ωστόσο που στην πορεία απαιτηθεί κόστος συμμετοχής, στόχος του Σωματείου μας είναι αυτό να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και για όσο το δυνατόν λιγότερα προγράμματα.

Η προσφορά του Μουσείου

Τα μέλη του Σωματείου μας και ιδιαίτερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου –ως επί το πλείστον άτομα με εμπειρία στο χώρο των τεχνών, στην εκπαίδευση, καθώς και στην ίδρυση Μουσείων– θεωρούν ότι η λειτουργία του «Μουσείου Παιδικής Τέχνης και Μουσικής Τήνου» θα προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στο νησί της Τήνου όσο και στα παιδιά που θα συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Θα αποτελέσει πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού στο νησί, όπως καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και οικογένειες που θα επιθυμούν να επισκεφτούν το μουσείο και να συμμετέχουν στα εργαστήρια ή/και στους διαγωνισμούς.

Τα παιδιά μας δε στους κόλπους του Μουσείου θα βρουν το μέσο να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, να «παίξουν» με την ψυχή και τα «θέλω» τους και να αφουγκραστούν τη δύναμη της τέχνης και τα ψυχοκοινωνικά οφέλη που έχει να τους προσφέρει.

Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το Μουσείο σε μια μικρή κυψέλη πολιτισμού σε έναν τόπο που χαρακτηρίζεται κέντρο και πηγή πολιτισμού.

Αναζήτηση στέγης και χορηγιών

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης και Μουσικής Τήνου βρίσκεται σε αναζήτηση στέγης και παρακαλεί οποιονδήποτε φορέα, οργανισμό ή ιδιώτη που θα επιθυμούσε να παραχωρήσει δωρεάν κάποιον κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία του Μουσείου, να έρθει σε επικοινωνία με την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Λίζα Πενθερουδάκη (τηλ.: 6932 916 869, e-mail: lisapent@otenet.gr) ή με το νομικό μας εκπρόσωπο Νικόλαο Σπηλιόπουλο (τηλ.: 6944 144 968, e-mail: nikosspi@hotmail.com).
Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές μελών ή για όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθειά μας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στα προαναφερθέντα τηλέφωνα και e-mail.

Το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΝΟΥ» ιδρύθηκε ως ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το από 17.11.2014 καταστατικό του οποίου εγκρίθηκε με την υπ' αριθμόν 2/2015 διάταξη της Ειρηνοδίκου Τήνου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου
Ελισάβετ Πενθερουδάκη

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου
Α’ αντιπρόεδρος: Ελένη Λαγουδάκη
Β’ αντιπρόεδρος: Λίλα ντε Τσάβες
Γραμματέας: Ελισάβετ Σιώτου
Ταμίας: Γεώργιος Φωτόπουλος
Μέλη: Νικόλαος Σπηλιόπουλος, Μαρία Ειρηναίου, Ειρήνη Μπογδάνου, Αικατερίνη Σαράφη
Αναπληρωματικό μέλος: Στέφανος Πετρόπουλος

[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.