Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης στο προσεχές έτος, 193 ετών από το κορυφαίο γεγονός της Εύρεσης της σεπτής εικόνας του Ευαγγελισμού, η Διοικούσα το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) Επιτροπή, ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της, Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, αποφάσισε και πάλι εφέτος την διεξαγωγή του 4ου ετήσιου Μαθητικού Προαιρετικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας, ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της νήσου Τήνου.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη την ορισθείσα ημέρα και ώρα στα πιο πάνω Σχολεία, με την συμμετοχή 15 μαθητών από το Γενικό Λύκειο και 8 αντίστοιχα από το ΕΠΑΛ.

Η συνδρομή τόσο του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, όσο και των διευθυντών των Σχολείων και των αντίστοιχων καθηγητών, στους οποίους εκφράζονται θερμές ευχαριστίες, συνετέλεσε στην άψογη διεξαγωγή του διαγωνισμού.


Τα μαθητικά δοκίμια ήδη αξιολογήθηκαν από τριμελή επί τιμή επιτροπή  εκπαιδευτικών, αποτελούμενη από τους κ. κ.:  Ιωάννη Πολατσίδη, ως Πρόεδρο, Άννα Κορνάρου και Αικατερίνη Ψαλίδα.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται με τη βράβευση των καλύτερων δοκιμίων από την Εξέδρα του ΠΙΙΕΤ στην Πλατεία Παντανάσσης, το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 2016, κατά την Λαμπαδηφορία (Φαναράκια), όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα απονεμηθούν τα ορισθέντα χρηματικά βραβεία με την συνοδεία επαίνου για το 1ο, το 2ο και το 3ο καλύτερο δοκίμιο αντίστοιχα για κάθε Σχολείο.

Τέλος αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στον θεσμοθετημένο αυτό διαγωνισμό, γιατί παρά το πλήθος των υποχρεώσεών τους, αποδεικνύουν ότι έχουν γνώμη, και άποψη, αποτυπώνοντας με τον δικό τους τρόπο θρησκευτικά και όχι μόνο γεγονότα που σημάδεψαν και σημαδεύουν την ιστορία του τόπου μας.

[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.