Πρόκειται για σίγουρα απ' τα πιο σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Τήνου. Ο λόγος φυσικά για την διαχείριση των απορριμάτων. Έχουμε γράψει πολλάκις για το συγκεκριμένο θέμα τα προβλήματα που υπάρχουν και για κάποιους πιθανότατα τρόπους που θα ελαττώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα (βλ. ανακύκλωση).

Στις πρόσφατες εκδηλώσεις για τον απολογισμό του Δήμου Τήνου (στο Πνευματικό Κέντρο και στην Ξινάρα), ο Δήμαρχος κ. Σίμος Ορφανός έκανε γνωστό στους πολίτες ότι θα εκδοθεί και θα μοιραστεί σε όλους τους κατοίκους, κανονισμός καθαριότητας όπου θα προβλέπει αυστηρά πρόστιμα. 

Από τις ομιλίες δεν μπορούσε να λείπει η αναφορά στον Δεματοποιητή όπου ο κ. Ορφανός εξήγησε εν τάχει τη λειτουργία του και κάλεσε τους πολίτες να πάνε στο μέρος και να δουν την κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει στοιβάξει 17.000 παλέτες και έχει καταλάβει μια έκταση 10 στρεμμάτων ίσως και παραπάνω.

Πριν λίγες μέρες ο Δήμος είχε σύσκεψη στο υπουργείο εσωτερικών για το θέμα. Ο υπουργός ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε κακώς που υπάρχει ο δεματοποιητής (σημείωση: στο παρελθόν το υπουργείο είχε δώσει την άδεια για την λειτουργία του μηχανήματος). 

Αναφορά έγινε και στην προσωρινή λύση τα σκουπίδια να μεταφέρονται σε κάποιο Χ.Υ.Τ.Υ. εκτός νησιού με το κόστος της μεταφοράς να είναι μεγάλο. Tέλος, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι θα γίνουν προσπάθειες για να απλωθεί το πρόγραμμα της ανακύκλωσης.

[post_ad]

Σχόλια:

1 comments:

  1. Καταρχάς, αυτό που αναφέρεται ότι ειπώθηκε από τον υπουργό δεν ισχύει. Ειπώθηκε από το δήμαρχο, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι λόγια κάποιου γενικού γραμματέα, το όνομα του οποίου δεν αναφέρθηκε γιατί δεν το θυμόταν. Ως προς το δεματοποιητή, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε απλώς τη διοικητική άδεια αλλά είχε τηρήσει όλους τους νόμιμους περιβαλλοντικούς όρους, πράγμα το οποίο δεν υποστηρίζει μόνο η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και η ίδια η διοίκηση με έκθεσή της. Θα ήταν ωραίο να γινόταν ένα ρεπορτάζ για το πώς είναι σήμερα το μέρος όπου βρίσκονται τα σκουπίδια ,για το πως λειτουργεί ο δεματοποιητής και για το αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.
    Επίσης ωραίο, σωστό και δημοκρατικό θα ήταν το ρεπορτάζ σας να εχει και τις απόψεις όλων των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να υπαρχει αντικειμενική πληροφόρηση για το σημαντικότερο πρόβλημα του νησιού μας.

    Βαγγέλης Κρητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.