Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 μετά από πρόσκληση των Καθηγητών του Γενικού Λυκείου Τήνου επισκέφθηκε το σχολείο ο Καρδιολόγος κ. Δημήτριος Κορρές με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.


Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος καλωσόρισε τον κ. Κορρέ ,ευχαριστώντας τον για την προθυμία του να προσφέρει τις γνώσεις του στους μαθητές του σχολείου κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στην επιλογή ζωής του κ. Κορρέ να ανοίξει Ιατρείο στο νησί της Τήνου παρέχοντας στους κατοίκους του τόπου του εξειδικευμένες καρδιολογικές υπηρεσίες.Αναφέρθηκε επίσης στον αθλητικό τρόπο ζωής του που αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για τους νέους του νησιού (Αξίζει να πούμε ότι ο κ.Κορρές είναι από τους περίπου 300 Έλληνες υπεραθλητές του τριάθλου που έχουν καταφέρει να τερματίσουν σε έναν αγώνα Ironman).

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Κορρές που με την προβολή εικόνων πραγματοποίησε μια ρεαλιστική παρουσίαση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος για τους ενεργητικούς αλλά και τους παθητικούς καπνιστές. Το κυρίαρχο μήνυμα του ήταν ότι αν υπάρχει δυνατή θέληση μπορούμε να αποφύγουμε το κάπνισμα ή να το διακόψουμε εύκολα αν το έχουμε ξεκινήσει.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ομιλία και μετά το πέρας αυτής έκαναν δεκάδες ερωτήσεις όχι μόνο για το κάπνισμα αλλά και για το αλκοόλ που δυστυχώς είναι άλλη μια κακή συνήθεια που επίσης ξεκινά από τα εφηβικά χρόνια.

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές του σχολείου κέρδισαν γνώσεις και εμπειρίες που σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμες στην μετέπειτα ζωή τους.


[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.