Το βυθισμένο Ρυμουλκό στο λιμάνι της Τήνου (βλ. φωτογραφία) παραμένει ακόμα στο βυθό «περιμένοντας» κάποια ουσιαστικά λύση. Την κατάσταση στα χέρια του έχει πάρει το Λιμενικό Ταμείο και έχει προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες αφού ο πλοιοκτήτης δεν πραγματοποίησε την ανέλκυση του. 

Αρχικά να αναφέρουμε ότι, αφαιρέθηκε το πλωτό φράγμα από τον λιμένα Τήνου και έχει ήδη βρίσκεται στο νησί η εταιρεία αντιρρύπανσης με την οποία έχει σύμβαση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου για να επανατοποθετήσει το φράγμα αλλά να κάνει και την απάντληση των λιπαντικών και των καυσίμων.
Η επανατοποθέτηση του φράγματος θα γινόταν σήμερα άλλα λόγω του δυνατού νοτιά έγιναν οι ανάλογες προετοιμασίες στην ξηρά. 
Τέλος, όσο αφορά στην ανέλκυση του Ρ/Κ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου, Ευάγγελος Κορνάρος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία με επίδοση προθεσμίας  για την ανέλκυση του βυθισμένου πλοίου στον Πλοιοκτήτη. Εάν δεν πραγματοποιηθεί μέσα σ' αυτό το διάστημα κάποια ενέργεια την ανέλκυση θα αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο.

[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.