Κείμενο και Φωτογραφικό υλικό από ΙΜ. Σύρου
Δημοσιεύτηκε 29 Ιανουαρίου

Μετά τον τελεσθέντα στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης Εόρτιο Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β' μετέβη στον Ενοριακό Ιερό των Τριών Ιεραρχών πόλεως Τήνου, όπου τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου και του Ιερού Κλήρου της νήσου, του Επάρχου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, Μελών της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπής, του επί τιμή Αντιπροέδρου της, των Ενοριτὼν και πλήθους πιστών από την πόλη και τα χωριά.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β' , αφού συνεχάρη τον Εφημέριο και τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, τους Διακονητές και τους Ενορίτες του Ιερού Ναού, αναφέρθηκε στη φιλανθρωπική δράση και το κοινωνικό έργο των Τριών Ιεραρχών, και, κυρίως, στη συμβολή τους στην Παιδεία, ως τροφού των ψυχών των νέων, για τη γνώση της αλήθειας, τη βιωματική ελευθερία και τη σύζευξη της θύραθεν Ελληνικής και της Χριστιανικής Γραμματείας.

Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης, εν συνεχεία θα καταθέσει στέφανο στην προτομή του αοιδίμου Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ, το μεσημέρι θα προστεί της λιτανεύσεως της Αγίας Εικόνος και το απόγευμα θα ακολουθήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές της Τὴνου στην παραδοσιακή εορτοφόρο λαμπαδηδρομία, την επιλεγομένη "ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ".
[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.