Σχόλιο για την θητεία της νέας Δημοτική Αρχής έκανε ο Συνδυασμός Τήνος - Τολμάμε Μαζί στο προσωπικό του λογαριασμού στο Facebook και αναφέρει τα παρακάτω.

Πέρασαν 16 μήνες θητείας της νέας δημοτικής αρχής, περίοδος ικανή τόσο για μας σε επίπεδο αυτοκριτικής και αυτοαξιολόγησης όσο και γι αυτήν προκειμένου να δώσει δείγμα γραφής της όποιας στρατηγικής της. Η περίοδος αυτή «χάριτος» ήταν αρκετή για να θέσει τις βάσεις σε όσα υποσχέθηκε. Εύλογα υπήρξε ανοχή και υπομονή απέναντι στην μέχρι τώρα προσπάθεια της παράταξης που είναι στο τιμόνι του Δήμου Τήνου. Ανάλογη ανοχή δεν μας επιδείχθηκε το 2011, εν μέσω του χάους που έφερε ο Καλλικράτης, αλλά … αυτά περάσανε.

Θεωρούμε ότι μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας, πλέον, τα συμπεράσματά μας για την μέχρι τώρα πορεία του νησιού μας, αλλά και τις απόψεις μας για την ανάπτυξή του, καλόπιστα και εμπεριστατωμένα, όπως το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέσα στα δημοτικά μας συμβούλια.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με την έναρξη της νέας χρονιάς να εκφράζουμε την άποψή μας και μέσα από την σελίδα μας στο facebook, πάνω σε αστοχίες και παραλείψεις της δημοτικής αρχής, αλλά και να επικροτούμε ό,τι κινείται σε θετική κατεύθυνση. Θα επιδιώκουμε να υπάρχει ένα βήμα σχολιασμού ζητημάτων που απασχολούν το νησί μας, ακόμη και έξω από τα αυστηρά όρια των αρμοδιοτήτων του Δήμου, με σκοπό πρωτίστως να ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας, εντός και εκτός Τήνου, για ό,τι θεωρούμε σκόπιμο.

Σε γενικές γραμμές, μία πρώτη εικόνα που διαπιστώνει ο κάθε καλόπιστος παρατηρητής για την ως τώρα πορεία αποτυπώνεται με μια λέξη: Στασιμότητα. Η γενικόλογη δικαιολογία “λεφτά δεν υπάρχουν” δεν μπορεί να αποτελεί παντού και πάντα άλλοθι. Πρώτον, διότι οικονομική κρίση αντιμετώπισε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, που επιπρόσθετα είχε να αντιμετωπίσει και το στήσιμο εκ του μηδενός του νέου Καλλικράτειου Δήμου. Και όμως μέσα σε εκείνο το εξίσου ζοφερό κλίμα έγιναν σημαντικά έργα, έργα που ακόμη και σήμερα είναι σε εξέλιξη ή που έχουν ολοκληρωθεί και αποτελούν σωτήριες λύσεις για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Μέσα στο ίδιο κλίμα άλλωστε και σήμερα γειτονικά μας νησιά επιλέγουν το δρόμο της ανάπτυξης. Δεύτερον, διότι υπάρχουν και πολιτικές που δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά προτεραιότητας και ευαισθησίας του καθενός (για παράδειγμα η παραλία της Χώρας, κατά το καλοκαιρινό τρίμηνο, στην οποία σύντομα θα αναφερθούμε).

Στην υγιή δημοκρατία οι πάντες κρίνουν και οι πάντες κρίνονται.

Υπέρτατη αξία η αλήθεια και η αγάπη για την Τήνο, που δεν γνωρίζει όρια.

Με άξονα τις παραπάνω προτάσεις θα θέτουμε τα ζητήματα του νησιού μας ανοίγοντας μια νέα επικοινωνία μαζί σας μέσα από την σελίδα μας.

Καλή δύναμη σε όλους μας, υγεία και ευτυχία στα σπιτικά σας!
Παναγιώτης Κροντηράς
[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.