Με την χτεσινή ανακοίνωση του Δήμου Τήνου σχετικά με την διαχείριση των απορριμάτων στο νησί αλλά και την λύση που βρέθηκε να μεταφερθούν  1.500 τόνοι, με αντίτιμο 35€ ανά τόνο μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (ήτοι το 1/3 των ποσοτήτων που υπάρχουν συγκεντρωμένα σε δέματα στο Κοσσίνι, έναντι 65.000,00€), στο ΧΥΤΥ Ιστιαίας Ευβοίας (Βόρεια Εύβοια). Βγήκαν κάποιες ειδήσεις.

Ο ΧΥΤΥ της Τήνου απέχει τουλάχιστον 3 χρόνια από σήμερα (στην καλύτερα των περιπτώσεων) από την δημιουργία του. Υπάρχει καθυστέρηση λόγω ακύρωσης της ΑΕΠΟ ενώ ήδη ο Δήμος έχει υποβάλει αίτηση θεραπείας στον Υπουργό Π.Ε.Ν.

Έτσι, όπως είναι εύκολα αντιληπτό πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να ομαλοποιηθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων. 

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένος ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι η ανακύκλωση. Για να υπάρξει όμως αυτό το πρόγραμμα πρέπει να υπάρχει Σ.Μ.Α.Υ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών). Όπως γράφει η ανακοίνωση, έχει προχωρήσει η διαδικασία για την εγκατάσταση του και βρισκόμαστε στην έγκριση τευχών δημοπράτησης.

Αναμένουμε για την λύση που θα επουλώσει το πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλανίζει πολλά χρόνια το νησί Τήνου.

[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.