Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου αποφασίστηκε ο ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη συγκρότηση, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου, της γνωμοδοτικής επιτροπής σε θέματα ναυαγίων.  Η συγκεκριμένη κίνηση είναι απαραίτητη για να εκκινηθεί η διαδικασία της ανέλκυσης του βυθισμένου ρυμουλκού στο λιμάνι της Τήνου από την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, κ. Ευάγγελος Κορνάρος σε ανάλογη ερώτηση συμβούλων της μειοψηφίας σχετικά με τι γίνεται για την ανέλκυση, έκανε μια μικρή αναδρομή στις ενέργειες που έγιναν τόσο στο πλωτό φράγμα που τοποθετήθηκε εξαρχής αλλά και στην επανατοποθέτηση του από την εταιρεία που έχει σύμβαση το Λιμενικό Ταμείο (λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου, το φράγμα είχε απομακρυνθεί από το σημείο) όσο και για τις τέσσερις αναβολές που έχει δώσει ο πλοιοκτήτης και δεν έχει έρθει να κάνει την ανέλκυση.

Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα ανέφερε ο κ. Κορνάρος «Βρισκόμαστε στο στάδιο της προθεσμίας που του έχω θέσει την επίδοση που έχω κάνει με 10ήμερη προθεσμία που λήγει την 1η Φεβρουαρίου μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας ήδη είμαστε με την υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου στις διαδικασίες να βρούμε ακριβώς τον τρόπο και τα μέσα που χρειάζονται για να κάνουμε εμείς την ανέλκυση του σκάφους. Δυστυχώς, το κόστος θα είναι μεγάλο θα ξεπεράσουμε τις 120.000€ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η αντιρρυπαντική εταιρεία που τοποθέτησε και επιβλέπει το φράγμα καθώς μεριμνά και για την εκροή των πετρελαίων.»

Αξίζει να αναφέρουμε, πως σύμφωνα πάντα με τον κ. Κορνάρο, υπάρχει ένα κενό νόμο που δεν ορίζει ποια επιτροπή θα κάνει τον μειοδοτικό διαγωνισμό ή την ανάθεση ακόμα των προσφορών που θα υπάρξουν. Τέλος, από τον Δήμο Τήνου για την επιτροπή ορίστηκε ο Μιλτιάδης Πρωτόπαπας με αναπληρωτή τον Πανώριο Νικόλαο.


[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.