Πέρασε μια χρονιά, το 2015, στο οποίο όλοι  κάναμε μεγάλες θυσίες και σκληρή προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας.

Η τοπική μας κοινωνία, όπως και όλη η Ελλάδα αισθάνθηκε την αβεβαιότητα του αύριο, βίωσε καταστάσεις δύσκολες και σκληρές, εξ αιτίας της συνεχιζόμενης δεινής οικονομικής κρίσης, της πολιτικής αβεβαιότητας και αβελτηρίας, της ανεργίας που μαστίζει τον τόπο μας και της έξαρσης του προσφυγικού προβλήματος.


Όμως, όλοι μας, αξιοθαύμαστα παλέψαμε για να σταθούμε στα πόδια μας, να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια, τα σπίτια και τις δουλειές μας.

Καταφέραμε να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή, δείξαμε αλληλεγγύη, στηρίξαμε τον συνάνθρωπό μας, με όποιο πρόσφορο τρόπο μπορούσαμε, τους ενδεείς, τους άστεγους, τους πρόσφυγες της ζωής.

Με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες ψυχικές μας δυνάμεις, με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, παρά την φτωχοποίηση που όλοι βιώσαμε και βιώνουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ζωής, ευελπιστώντας, ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες μας.

Ο Τηνιακός λαός έδειξε μοναδική ομοψυχία και ενότητα στο πρόβλημα του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου. Βρήκαμε τον άρρηκτο δεσμό που μας ενώνει. Βάλαμε στην άκρη το εγώ και γίναμε εμείς. Με την ίδια αγωνιστικότητα συνεχίσαμε το 2015 τον δίκαιο αγώνα μας, τον συνεχίζουμε με άκαμπτη θέληση το 2016, στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους κ. Δήμαρχο Τήνου και 8 συμπολίτες μας και είμαστε βέβαιοι, ότι το 2016, θα ξαναφέρει στην αγκαλιά του Τηνιακού λαού το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου.

Η ελπίδα, η προσδοκία, για την αναγέννησή μας και η αισιοδοξία για το αύριο, πρέπει να είναι οδηγοί μας το 2016. Θα είναι και αυτό δύσκολο, ίσως και δυσκολότερο από το 2015. Δεν πρέπει να λυγίσουμε!. Όλοι μαζί, με συνεργασία, αλληλεγγύη, πίστη και ενθουσιασμό, όραμα και στόχο, θα σηκώσουμε στις πλάτες μας, το βάρος της νέας χρονιάς και θα βγούμε με αγώνα και προσπάθεια, νικητές.

Η νεολαία μας έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας. Πρέπει να σηκώσει τα μανίκια, να σπουδάσει, να δουλέψει, να δημιουργήσει, να κατακτήσει χώρους που της ανήκουν. Το μέλλον του νησιού μας είναι στα χέρια της.

Εύχομαι το 2016 να φυλάσσει στο σπιτικό του καθενός, την υγεία, την ειρήνη, τη χαρά και την προκοπή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Με αγάπη και εκτίμηση
Εμμανουήλ Σώχος.

[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.