ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ«Φαναράκια» στον Φαλατάδο Τήνου

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών και παραμονή της 193ης επετείου της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, να έρθετε στο χωριό μας να εορτάσουμε.


Θα τελεστεί Εσπερινός στις 18:00 και μετά το πέρας Αυτού θα πραγματοποιηθεί πομπή με τα φαναράκια μας, στο χωριό μας και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί κέρασμα από τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φαλατάδου.

Σας περιμένουμε

Λίγα λόγια για την σύνδεση του Φαλατάδου με την εορτή της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας.:

Από την σκαπάνη του Φαλαταδιανου Δημητρίου Βλαση ή Πασσά βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας ύστερα από το όραμα της Όσιας Πελαγίας. Χάρη σε αυτό το γεγονός ο Τήνιος γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλινος κατασκεύασε το ανάγλυφο της Ευρέσεως τον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Τριαδος το 1984 και πέρυσι το καλοκαιρι του 2015 ο ίδιος γλύπτης κατασκεύασε το ομοίωμα του Δημητρίου Βλαση.

Από το 2007 ο μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωροθεος καθιέρωσε την 29η Ιανουαρίου να τελείται Εσπερινός και στο χωριό μας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον τόπο και στους συγχωριανούς μας για αυτό το ιερό γεγονός.

[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.