Μια ταινία που γυρίστηκε το 2009 στην Τήνο, προβάλει την Τρίτη στις 22:45 μ.μ. το ΕΡΤ 2 . Είναι η "Biloba(Μπιλόμπα)" μια κωμική ταινία που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2009.  

Σενάριο

Για να σώσει το κεφάλι του, εν μέσω απολύσεων, ο Πέτερ, μηχανικός σε μια πολυεθνική εταιρεία με αμφίβολες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αναλαμβάνει την επίβλεψη της κατασκευής ενός ευρωπαϊκού έργου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Πέρα Κάσσιρο, μια ασήμαντη κουκίδα στο χάρτη, χαμένη κάπου στο Αιγαίο.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, ο Πέτερ ανακαλύπτει ότι οι συνθήκες απέχουν παρασάγκας απ’ αυτά που υπολόγιζε: το μοναδικό χωριό δεν διαθέτει παρά μία μόνο τηλεφωνική γραμμή, ηλεκτρικό ρεύμα όποτε δεν τους το κόβουν οι προαιώνιοι εχθροί τους από τη Χώρα και ούτε ίχνος υποδομής.
Επιπλέον, οι λιγοστοί αλλά ιδιόρρυθμοι Περακασσιριώτες δεν γουστάρουν τους ξένους, προτιμούν την ησυχία τους, την «Μπιλόμπα» τους, το αραλίκι τους και να εισπράττουν χρήματα από τις τοπικές Αρχές για έργα που δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν στον αιώνα τον άπαντα.

Στο νησί ο Πέτερ θα γνωρίσει και τη μυστηριώδη Αρετή, όμως σύντομα, μια και το έργο πάει από το κακό στο χειρότερο εκείνος θα εγκαταλείψει την Πέρα Κάσσιρο. Ωστόσο, επιστρέφοντας στην εταιρεία ο Πέτερ πρέπει να αποφασίσει αν θα συναινέσει το νησί να γίνει βιτρίνα για την επεξεργασία των τοξικών αποβλήτων της ή να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί...

H ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2009.

Διάρκεια: 95'
Παραγωγή: Ελληνική
Παίζουν: Λαρς Μπρίγκμαν (Lars Brygmann), Δημήτρης Πιατάς, Μέτστιλντ Γκρόσμαν (Mechthild Grossmann), Ζακλίν Κοράντο ντα Σίλβα (Jacqueline Corado da Silva), Βασίλης Nανάκης, Ιωάννα Πιατά, Πελαγία Φυτοπούλου, Νίκος Ζωιόπουλος, Βασίλης Γιαβρής, Τάσος Αντωνιάδης, Χρήστος Γλυκός, Αντώνης Βλησίδης, Άννα Δελαπόρτα, Βασίλης Τσιπίδης, Φίλιππος Λούβαρης, Αντώνης Κούβαρης, Γιώργος Σάβαρης, Γιάννης Δελώτης, Στέφανος Αλβέρτης, Ελένη Αρμάου
Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαχρήστου
Σενάριο: Σοφία Παπαχρήστου
Μουσική επιμέλεια: Μάριος Στρόφαλης
Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλαράκος
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Κουράκος, Σοφία Παπαχρήστου
Σκηνογραφία: Thomas Müller
Μακιγιάζ: Γαρυφαλιά Σιωρή
Ήχος: Πάνος Παπαδημητρίου
Κοστούμια: Κατερίνα Μηλιαρέση 
[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.