φωτο αρχειουΣτην τελική ευθεία φαίνεται να μπήκε το έργο της «Εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και έργα διάθεσης πόλης Τήνου». To έργο αφορά την κατασκευή μονάδας για την βιολογική επεξεργασία των λυμάτων Δ.Ε Τήνου, Τριαντάρου, Δυο Χωριών, και του Δήμου Εξωμβούργου και Τοπική Eνότητας Κτικάδου. Τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται στην θάλασσα με υποθαλάσσιο αγωγό μήκους 250 μέτρα.

Πριν λίγες μέρες η ανάδοχος εταιρεία κλήθηκε να υπογράψει την σύμβαση του έργου. Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου είναι 20 μήνες εκ των οποίων οι πρώτοι 14 μήνες θα αφορούν την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου και οι άλλοι 6 μήνες την δοκιμαστική λειτουργία του.

«Πρόκειται για ένα έργο που χρόνια γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί και θα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχής όταν πραγματοποιηθεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Σίμος Ορφανός. Σε επόμενη ανάρτηση μας θα κάνουμε αναφορά στο έργο που είναι ήδη σε εξέλιξη στο νησί και αφορά την «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης λυμάτων δήμου Τήνου».

Σχόλια:

1 comments:

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, μπορείτε να δείτε και εδώ τα πάντα σχετικά με την επεξεργασία λυμάτων. http://www.ecc.com.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.