Πριν λίγες μέρες γράψαμε για το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και έργα διάθεσης πόλης Τήνου» (θυμηθείτε εδώ) που φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία. Τι γίνετε όμως με το έργο που είναι σε εξέλιξη στο νησί και αφορά την «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης λυμάτων δήμου Τήνου».

Το έργο περιλαμβάνει έναν κεντρικό αποχετευτικό αγωγό λυμάτων ο οποίος σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί. Τέσσερα αντλιοστάσια και αγωγό μεταφορά των επεξεργασμένων λυμάτων.

Πιο αναλυτικά.

Επί του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού συνολικού μήκους περίπου 1.900 μέτρων για την προώθηση των λυμάτων προβλέπεται: Η κατασκευή τεσσάρων αντλιοστασίων και ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα. Επίσης κατασκευάζεται ο αγωγός μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων από το φρεάτιο εξόδου της εγκατάστασης και μέχρι την δεξαμενή αναρρύθμισης του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο των δικτύων και από τα τέσσερα αντλιοστάσια έχουν κατασκευαστεί τα τρία, καθώς και οι δύο οικίσκοι για τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σύμφωνα με τον δήμαρχο Τήνου, με την χωροθέτηση του οικίσκου του αντλιοστασίου Α3 στην διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής με τον Περιφερειακό. Ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του αντλιοστασίου Α2 (Βίντσι). 

Μετά από παράταση προθεσμίας, ο χρόνος περαίωσης του έργου είναι μέχρι 30 Απριλίου 2016

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.