Απάντηση στην επιστολή της Μαρίας Δελατόλας εξέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Ζαλώνης. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα.

Τα γραφόμενά σας “αγαπητή” κυρία Δελλατόλα δεν μας εξέπληξαν διόλου. Από την προεκλογική εκστρατεία τη δική σας, των συνυποψηφίων σας καθώς και του νυν δημάρχου, έχουμε συνηθίσει να ακούμε το “άσπρο –μαύρο’’ όσον αφορά την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και το “μαύρο- άσπρο” όσον αφορά τη δική σας. Όπου υπάρχει πρόβλημα φταίνε οι προηγούμενοι, πουθενά δεν υπάρχει λύση, πουθενά δεν υπάρχουν χρήματα και ό,τι έχει γίνει με πολύ κόπο και δουλειά είναι παράνομο, υποβαθμίζεται και εκμηδενίζεται. Ένα απ’ αυτά είναι και η διαχείριση των σκουπιδιών, που ταλανίζει εδώ και πολύ καιρό το νησί και περιμένετε εξ ουρανού να σας έλθει η έμπνευση!!! Παραμυθιάζετε τον κόσμο με παραπληροφόρηση και ψεύδη σε όλα τα θέματα!!! Όμως «το ψέμα έχει κοντά πόδια» και η ανικανότητά σας όσο περνά ο καιρός θα λάμψει!!! Και ερχόμαστε στο κυριότερο πρόβλημα του νησιού, αυτό των σκουπιδιών … γιατί όλο το νησί το έχετε μετατρέψει σε σκουπιδότοπο. ΕΣΕΙΣ που θα σώζατε το νησί απ’ τους «κακούς». Στο μόνο που είσαστε συνεπείς είναι ότι δεν θα αφήνατε κανένα ΜΟΝΟ του. Είχατε δίκιο, τους αφήσατε παρέα … με τα σκουπίδια!!!


Το ότι δεν υπάρχει λύση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια ωραία καραμέλα που έχει δώσει ο Δήμαρχος σε όλους σας ,από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, να αναμασάτε, να ψιθυρίζετε ,να διαδίδετε , να αναπαράγετε, λες και όλοι οι άλλοι μόλις σήμερα εγκατασταθήκαμε στην Τήνο από τον Άρη. Σχεδόν όλη η Ελλάδα και τα νησιά, όπως εμείς, μεταφέρει σκουπίδια σε αδειοδοτημένους χώρους. Για το Δήμο Τήνου είναι τόσο δύσκολο; ΟΧΙ δεν είναι δύσκολο, είναι θέμα ΘΕΛΗΣΗΣ και ΔΟΥΛΕΙΑΣ και εσείς δεν κάνετε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, το μόνο που κάνετε είναι να κατηγορείτε την προηγούμενη δημοτική αρχή που σας παρέδωσε μια ΝΟΜΙΜΗ λύση διαχείρισης των απορριμμάτων και εσείς την έχετε μετατρέψει σε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ βάσει της Έκθεσης του Κλιμακίου Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Νοτίου Αιγαίου (29-10-2015), το οποίο επιμελώς δεν παρουσιάζετε.

Σχετικά με την παράνομη χωματερή που δημιουργήσαμε το 2011 όταν βρεθήκαμε σε αδιέξοδο, ναι όντως το κάναμε με ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση από συγγενικό μου πρόσωπο. Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση στην ΤΗΝΟ, την στιγμή που δεν υπήρχε κανένα μέρος να πάμε τα σκουπίδια. Ξέρετε, το να βρίσκεις λύσεις σε καταστάσεις ανάγκης προς εξυπηρέτηση των πολιτών θέλει «κότσια», δύναμη και να παίρνεις άμεσες πρωτοβουλίες, όπως έκανε ο πρώην Δήμαρχος και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Πέστε μας, θα ήταν καλύτερο να μείνουν στους κάδους τα σκουπίδια, όπως κάνετε εσείς τώρα; Όπου κι αν περάσεις το θέαμα είναι αηδιαστικό, αποκρουστικό, ρυπαίνει το περιβάλλον και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών!!! Αναγκαστήκαμε να λειτουργήσουμε έτσι, όμως καταφέραμε με δουλειά και αγώνα να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ την διαχείριση των απορριμμάτων, αδειοδοτώντας τον δεματοποιητή. Φροντίσαμε άμεσα να αποκαταστήσουμε τον ΧΑΔΑ που δημιουργήσαμε στο ΚΟΣΣΙΝΙ. Σήμερα έχει αποκατασταθεί η επιβάρυνση που δημιουργήθηκε στην περιοχή? Εσείς κυρία πρόεδρε που είστε της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, πώς επιτρέπετε τη δημιουργία νέας παράνομης χωματερής σε όμορο οικόπεδο με τον δεματοποιητή; Εσείς που επικαλείστε το νόμο, πώς επιτρέπετε εντός των ορίων της περιοχής σας η παράνομη αυτή χωματερή να λειτουργεί χωρίς τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις; Η εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου γνωμοδότησε? Οι κάτοικοι της Αγάπης και οι φορείς ενημερώθηκαν? Έγινε λαϊκή συνέλευση για αυτό το θέμα όπως επιβάλλει ο Καλλικράτης?

Για το δεματοποιητή, το ότι επιλέξαμε εμείς το οικόπεδο είναι άλλη μια καραμέλα - παραπληροφόρηση που σας έχει δώσει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ να μασάτε γιατί πολύ απλά το κάνετε καλά και ομολογουμένως κυρία Πρόεδρε, στον λαϊκισμό είστε αυθεντία!!! Στις 15 Νοέμβριου 2012 στο ημερήσιο φύλλο της κοινής γνώμης (εφημερίδα του νομού μας ) ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός για το οικόπεδο που αναζητούσαμε σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχαν ο σημερινός Δήμαρχος και ο ο σημερινός αντιδήμαρχος καθαριότητος. Στο διαγωνισμό κατατέθηκε πρόταση από κάτοικο της περιοχής μας, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κι από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Τήνου.

Εσείς τι κάνατε για το θέμα αυτό, η Δημοκρατική σας δημοτική παράταξη έκανε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ διαγωνισμό αναζητώντας οικόπεδο όμορο του δεματοποιητή με συγκεκριμένα στρέμματα που μπορούσε μόνο ΕΝΑΣ από τους γείτονες να ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ και φυσικά ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ ότι κάτοικος της περιοχής έδινε το οικόπεδό του ΔΩΡΕΑΝ (6€ ετησίως για τυπικούς λόγους) όμορο του δεματοποιητή, αλλά ο φωτογραφικός διαγωνισμός σας τον απέκλειε. Έγιναν όλα όπως τα είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος, ότι δεν θα στηρίζει τους δικούς του αλλά όλους εξ ίσου!!! Γιατί όπως αποδείχθηκε ο διαγωνισμός φωτογράφιζε οικόπεδο υποψήφιου της παράταξής σας (ο οποίος στο προεκλογικό του φυλλάδιο έγραφε ότι αν δεν φύγουν τα σκουπίδια θα συνεχίσει τις καταγγελίες ). Σήμερα μετά την μίσθωση του αγροτεμαχίου ΤΟΥ με 8005,17 Ευρώ ετησίως ,τα σκουπίδια έγιναν βιολογικά και δεν ενοχλούν.

Τα δέματα, λοιπόν, στοιβάζονται εκεί με επιλογή δική σας, όχι γιατί δεν υπάρχει τρόπος να φύγουν αλλά γιατί δεν έχετε κάνει τον κόπο να σκεφθείτε το πώς θα φύγουν. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; Από τις 18-12-2015 ο ΦΟΔΣΑ Ιστιαίας έχει κάνει αποδοχή 1500 τόνους σκουπιδιών μετά από ενέργειες του κ. Πολιτόπουλου Δημήτρη. Η δημοτική αρχή της Τήνου στον προϋπολογισμό του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 «πλουσιοπάροχα» διέθεσε 3.000€ για μεταφορά σκουπιδιών. ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ τον κόσμο!!!!!! Επικοινωνήσαμε με τον συγκεκριμένο ΦΟΔΣΑ και ρωτήσαμε πότε μπορεί η Τήνος να μεταφέρει τα σκουπίδια και μας είπαν είναι θέμα του Δήμου Τήνου. Συμπέρασμα: Ή δεν θέλετε να μεταφέρετε τα σκουπίδια κάπου αλλού, γιατί με 3000 ευρώ και μόνο που το σκεφθήκατε είναι κοροϊδία ή απλά σας βολεύει να ρίχνετε το μπαλάκι στους προηγούμενους, για να μην κουραστείτε σκεπτόμενοι!!!!!! Για να εξηγήσουμε στον κόσμο, που παραπληροφορείτε, ο ΧΥΤΥ της Τήνου μελετήθηκε από εταιρεία ειδική για τέτοια θέματα, η ίδια με αυτής της Άνδρου. Στην Άνδρο, όταν η εταιρεία εισηγήθηκε κάποια περιοχή, το δημοτικό συμβούλιο την απέρριψε και ψήφισε κάποια άλλη, άρα η επιλογή ήταν της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. Η πρώτη περιοχή που απέρριψε το Δημοτικό Συμβούλιο της Άνδρου είχε όλες τις γνωμοδοτήσεις, όμως δεν ψηφίστηκε και επιλέχθηκε άλλη περιοχή από τις προτεινόμενες. Στην Τήνο η εταιρεία εισηγήθηκε το Κοσσίνι και η δημοτική αρχή, η δική σας, το ΔΕΧΘΗΚΕ, κάλλιστα θα μπορούσε και ο δικός μας δήμος να μην το δεχτεί, άρα η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!

Μετά από ενέργειες του συλλόγου του χωριού μας, το υπουργείο ακύρωσε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την περιοχή ΚΟΣΣΙΝΙ αριθμ.πρωτ.:17079/12-3-2015 (https://diavgeia.gov.gr/doc/Ψ156465ΦΘΗ-ΕΛΦ)

Η Δημοτική μας Αρχή κατέθεσε αίτηση θεραπείας εμμένοντας στη θέση ΚΟΣΣΙΝΙ, στην περιοχή που εσείς όπως λέτε τόσο αγαπάτε. Δεν μπορούσατε να επιλέξετε άλλη περιοχή της μελέτης, όπως έπραξε η Δημοτική αρχή της Άνδρου από τη στιγμή που και εσείς δεν συμφωνείτε με την περιοχή ΚΟΣΣΙΝΙ;

Την ερώτηση λοιπόν, « γιατί στο ΑΓΑΠΗ τόση ΑΓΑΠΗ; » θα πρέπει να την υποβάλλετε κυρία Πρόεδρε στο ΔΗΜΑΡΧΟ, τον κ. Ορφανό!!!

Γιάννης Ζαλώνης
Δημοτικός Σύμβουλος
[post_ad]

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.