Πραγματοποιήθηκε χτες, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού η εκδήλωση με τίτλο «Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου και ο Ναυτικός Όμιλος Τήνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου και του ευτυχούς γεγονότος ότι δότρια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», που έδωσε μόσχευμα για ασθενή, κατοικεί μόνιμα στο νησί της Τήνου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου κα. Δενεκαρία Μαρία. Πραγματοποιήθηκε ανάγνωση μηνυμάτων της συμβατής δότριας και των γονιών του λήπτη από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τήνου κα. Μαλλιάρη Αγγελική.

Μετά ακολούθησε η διαδικασία των ομιλιών με πρώτο τον λόγο να παίρνει ο κ. Στέλιος Γραφάκος με θέμα ομιλίας «Η Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών αιμοποιητικών κυττάρων». Συνέχισε η κα. Βαρελά Ιωάννα με θέμα  «Η Διαδικασία δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων» και τελευταία ομιλήτρια ήταν η κα. Καραφυλλίδου Παναγιώτα που είχε θέμα ομιλίας «Η σημασία της προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων».

Τέλος, να αναφέρουμε πως σήμερα στο Κέντρο Υγείας Τήνου πραγματοποιήθηκε εγγραφή εθελοντών δοτών στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από τις 10.30 - 13.00.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.