Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για ακόμα μία ημέρα λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και οι Σύλλογοι των Υπαλλήλων και Εργαζομένων του ΝΑΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας των Ναυτικών προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

Η ΠΝΟ ζητεί την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ εκτιμά ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.  

Σχόλια:

1 comments:

 1. ​5 Φεβρουαρίου 2016

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από τις μέχρι σήμερα απεργιακές της κινητοποιήσεις με κύριο και πρωταρχικό αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, και ιδίως μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες όλων των εργαζομένων σε όλα τα μέρη και σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αποφάσισε τα ακόλουθα:

  Πρώτα απ’ όλα θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία των απεργιακών μας κινητοποιήσεων. Θα ήταν παράλειψη της Διοίκησης να μην απευθύνει και τις ευχαριστίες της και στα λοιπά σωματεία και σε όσους συγχρονίστηκαν με τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ και κυρίως να ευχαριστήσει και το επιβατικό κοινό για την πλήρη κατανόηση του στο δίκαιο αγώνα μας.

  H απεργία μας ναι μεν λήγει αύριο Σάββατο στις 06.00 το πρωί, πλην όμως δεν λήγει η εμπόλεμη κατάσταση.

  Η Διοίκηση της ΠΝΟ και σύσσωμος ο κλάδος των ναυτεργατών βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και δεν πρόκειται να αναστείλουν τον αγώνα παρά μόνο με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου
  Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, πλην όμως αυτή τη στιγμή προέχει το Ασφαλιστικό.

  Καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στα νέα καλέσματα της Ομοσπονδίας για κλιμάκωση του αγώνα.

  Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την τελική επιτυχία του αγώνα.

  ​Με εντολή Διοίκησης ΠΝΟ


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.