Πεπραγμένα Συλλόγου Κώμης για το 2015

1)    Τοποθέτηση παραθύρου στο φούρνο

2)    Κατασκευή βάσης αρμονίου στον Άγιο Γεώργιος Περάστρας

3)    Αλλαγή βρύσης και επισκευή πόρτας σε αποθήκη πλατάνου

4)    Ανακατασκευή εισόδου, συντήρηση και τοποθέτηση πόρτας αυλής Αγίου Γεωργίου Περάστρας

5)    Αγορά εκτυπωτή για την συνταγογράφηση Ιατρείου Κώμης

6)    Στις 22/2/2015 πραγματοποιήθηκε ο Αποκριάτικος Χορός στην Αίθουσα με την προσφορά ζωντανής Ορχήστρας.

7)    Στις 24/2/2015 παρευρεθήκαμε στη συνάντηση του εμπορικού συλλόγου υγειονομικού ενδιαφέροντος που ζήτησε συνεργασία με όλους τους συλλόγους του νησιού σε τοπικές εκδηλώσεις για διαφήμιση των ιδίων και προς όφελος των ιδίων των συλλόγων και όλων των παραγωγικών μονάδων που συμμετέχουν.

8)    Ολοκλήρωση συντήρησης δύο εικόνων (Αγ. Γιάννης, Αγ. Γιώργης Περάστρας). Υπολείπεται η συντήρηση μιας στον Αγ. Γιάννη – Θα επανατοποθετηθεί αρχές Φεβρουαρίου 2016, καθώς θα γίνει και η επέμβαση συντήρησης του αγάλματος του Χριστού.

9)    Στις 29/3/2015 έγιναν αρχαιρεσίες στην Αθήνα και την Κώμη, με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

10)Πραγματοποιήθηκαν οι Πασχαλινές εκδηλώσεις. Προσφορές του Συλλόγου. α) Λεγάτο, β) στην Περάστρα και γ) τα κεράσματα σε Αγ. Φύλακτο - Σπηλιά καθώς και στο πανηγύρι του Αγ. Ιωσήφ στα Μοναστήρια.

11)Εκτύπωση ενημερωτικού φυλλαδίου για την διαφήμιση των χωριών μας.

12)Συμμετοχή στο Tinos Running (Σάββατο 6/6/2015) με προσφορά δώρων στους νικητές (τοπικά προϊόντα).

13)Το Σάββατο 1/8/2015 πραγματοποιήθηκε ο χορός της Περάστρας που κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένος και ο σκοπός του ιερός, μιας και τα έσοδα που ανήλθαν σε 2.775 ευρώ παραδόθηκαν στον πατέρα Δαλέζιο και την εκπρόσωπο της επιτροπής Ρουγγέρη Ελένη από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για τις ανάγκες του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου.

14)Την 5/8/2015 έγινε η εκδήλωση του Καραγκιόζη που ευχαρίστησε και διασκέδασε μικρούς και μεγάλους.

15)Την 9/8/2015 πραγματοποιήθηκε προσφορά του συλλόγου για την τρίτη ηλικία, με την εκδρομή σε Πύργο-Πάνορμο και γεύμα στη Κολυμπήθρα.

16)Την 11/8/2015 πραγματοποιήθηκε ανοικτή γενική συνέλευση στη Κώμη για να ενημερωθούν οι συγχωριανοί μας και οι επισκέπτες για τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

α)  Το φτιάξιμο του δρόμου πριν το νεκροταφείο με μπετόν. Πληροφοριακά, το έργο αποκαταστάθηκε από το Δήμο μετά και από ενέργειες και βοήθεια κατοίκων του χωριού.

β)  Ανακαίνιση παιδικής χαράς, βελτίωση του δαπέδου. Ο Σύλλογος αποφάσισε να στείλει επιστολή προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή, ότι διατίθεται να συμμετάσχει στα έξοδα βελτίωσης της λειτουργικότητας της Παιδικής Χαράς ή σε ότι άλλο αποφασιστεί.

17)Την 12/8/2015 προβλήθηκε παιδική ταινία στον πλάτανο.

18)Από 17/8/2015 μέχρι 26/8/2015 πραγματοποιήθηκαν τα τουρνουά με τα επιτραπέζια παιχνίδια, πινγκ-πονγκ, σκάκι και τάβλι.

19)Την 19/8/2015 πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Της Κακομοίρας» με τον Κώστα Χατζηχρήστο.

20)Το Σάββατο 29/8/2015 ανήμερα της εορτής του Αϊ Γιάννη έγινε το καθιερωμένο νησιώτικο πανηγύρι στην πλατεία του χωριού μας.

21)Την Παρασκευή 4/9/2015 έγινε εκδήλωση-περίπατος του Μπουλούτζα Αντώνη (Δημοσιογράφου-Συγγραφέα) κατοίκου Περάστρας για το βιβλίο του Παναγία των Αγγέλων. Ο σύλλογός μας συμμετείχε προσφέροντας σχετικό κέρασμα.

22)Άνοιγμα του Συλλόγου προς τους νέους με δωρεάν εγγραφή νέων μελών μέχρι 25 ετών ή ανέργων και με την συνδρομή να γίνεται 5 ευρώ.

23)Τακτοποίηση αρχείου μελών για να βρούμε τον πραγματικό αριθμό μελών που θα λαμβάνουν σωστά την αλληλογραφία τους και με όσους δεν είναι ταμειακά εντάξει, γίνεται τακτοποίηση του 2015 και 2016 με τη νέα τιμή των 5 ευρώ.

24)Λιοτρίβι Περάστρας. Παλαιό θέμα που έχουμε μάθει ότι επικαιροποιήθηκε από τρέχοντα προγράμματα. Θα σταλεί επιστολή προς το Δήμο για να προωθήσουμε την εξέλιξη της πορείας του έργου.

25)Έγινε το στήσιμο της Βιβλιοθήκης στο εξωτερικό δωμάτιο του Ιατρείου σε συνεννόηση με την Πρόεδρο του τοπικού. Περιμένουμε τις προσφορές σας για τον εμπλουτισμό της με βιβλία και DVD έργων και παιδικών ταινιών.

26)Αυτή τη στιγμή τυπώνεται το βιβλίο του Παπά Ρόκκου με τίτλο «Πλημμύρες 1976 - Αποκατάσταση ενδοχώρας Τήνου» που ο Σύλλογός μας είναι χορηγός. Θα γίνει ειδική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για την βελτίωση της λειτουργίας της Παιδικής Χαράς.

27)Έγινε βάψιμο σε όλες τις πόρτες του Νεκροταφείου στον Αϊ Γιώργη με προσφορά του Συλλόγου στην αγορά των υλικών.

28)Στις 18/10/2015 με την ευκαιρία της παράδοσης και ανάληψης νέων καθηκόντων του εφημέριου του χωριού μας ο Σύλλογός μας προσέφερε αναμνηστικά πρακτικά δώρα τόσο στον απερχόμενο Πατέρα Δημήτρη (ένα πανοφώρι-παλτό) τόσο και στον νέο Εφημέριο Πατέρα Πέτρο (ένα πανοφώρι-παλτό και ένα blender).

29)Στις 28/10/2015 πραγματοποιήθηκε το τσάι στην Αίθουσα του Χωριού προσφορά του Συλλόγου

30)Στις 22/11/2015 πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή σε ΑΡΑΧΩΒΑ-ΔΕΛΦΟΥΣ-ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ-ΛΕΙΒΑΔΙΑ.

31)Στις 31/12/2015 ο Σύλλογος προσέφερε την Ζωντανή μουσική για την αλλαγή του Χρόνου όλων των κατοίκων στην Αίθουσα του χωριού.

32)Την 1/1/2016 μετά την Δοξολογία έγινε η κοπή της πίττας του Συλλόγου στο χωριό μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο και την Ενοριακή Επιτροπή. Συγχρόνως μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά του χωριού που εφέτος ήταν προσφορά «του Καταστήματος Σπιτικό» του Φόνσου Αντώνη Και της Άνδροβικ Λουκρητίας.

Ο Σύλλογος έκανε κίνηση προσφοράς προς τους πρόσφυγες αγοράζοντας τρόφιμα όπως είχε αναγγελθεί.

33)Αγοράστηκε ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑΣ συμβατός με laptop που θα βοηθήσει στη προβολή διαφόρων ταινιών στο χωριό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους και όλες, που με τον εθελοντισμό, την συμμετοχή ή την προσφορά τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων.

Σας προσκαλούμε όλους, ενωμένοι και μονιασμένοι το 2016, να πραγματοποιήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το κοινό όφελος τόσο του χωριού μας όσο και των κατοίκων του.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.