Αναφορά στην αγορά ακινήτων κάνει η ιστοσελίδα euro2day και ο δημοσιογράφος Φώτης Κόλλιας (διαβάστε ολόκληρο το άρθρο). Το άρθρο αποτυπώνει την εικόνα της κρίσης μέσα από τις πωλήσεις ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτική καταγραφή γίνεται και για τις Κυκλάδες. Ανάμεσα στα νησιά που αναφέρει ο αρθρογράφος είναι και η Τήνος, που αναφέρει τα ακόλουθα.

Στην Τήνο υπάρχει ακόμη σχετικά μικρό αδιάθετο απόθεμα κατοικιών (Αγ. Φωκάς, Αγκάλη) είτε ολοκληρωμένες, είτε ημιτελείς. Καταγράφεται ενδιαφέρον από αλλοδαπούς για βίλες με πλεονεκτικά χαρακτηριστικά (θέση με θέα, ποιότητα κατασκευής), αλλά σε τιμές προσφοράς. Για παράδειγμα υπήρξε πολύ περιορισμένη δραστηριότητα μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. Καρδιανή) από αλλοδαπούς (Γάλλους, Κινέζους).

Οι αξίες των κατοικιών καταγράφουν πτώση άνω του 40%, με τις τιμές κάτω των 1.500 ευρώ ανά τ.μ. ενώ στις αξίες αγροτεμαχίων η πτώση φτάνει το 50% (5-10 ευρώ ανά τ.μ.) λόγω μηδενικού ενδιαφέροντος για ανοικοδόμηση, εκτός από κάποια καλά αγροτεμάχια (που διατίθενται σε τιμές 20-30 ευρώ ανά τ.μ., από 60-70 ευρώ ανά τ.μ. παλαιότερα) για ανέγερση εξοχικής κατοικίας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.