ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ www.marathiatinos.grΑφιέρωμα στο ελληνικό εγχείρημα προβολής του γαστρονομικού πολιτισμού στο Sympossio που θα λάβει χώρα για έβδομη χρονιά σε ευρωπαϊκές πόλεις, κάνει η εφημερίδα το Βήμα (www.tovima.gr). Με αφορμή το θέμα, η εφημερίδα κάνει αναφορά στην γαστρονομία της Τήνου και αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Τήνος επενδύει στη γαστρονομία

Στη διεύρυνση της γκάμας των επισκεπτών της στοχεύει η Τήνος, επενδύοντας στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως η γαστρονομία, το μοναδικό ανάγλυφο τοπίο, η πολιτιστική κληρονομιά και τα μονοπάτια. Πρόσφατα άλλωστε η Μαρμαροτεχνία του νησιού συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ο προορισμός κέρδισε τις εντυπώσεις στην 3η διεθνή έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη, ενώ θα δώσει το παρόν και στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου ITB.

Η Grekland Panorama είναι η μοναδική έκθεση σε θέματα τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού για την Ελλάδα στη Βόρεια Ευρώπη. Η Τήνος «κατέκτησε» τους Σουηδούς, με το βίντεο προβολής του νησιού «Discover your own Tinos» να προβάλλεται σε όλο τον εκθεσιακό χώρο, ενώ με αυτό έκλεισε η έκθεση.

Το περίπτερο του νησιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών που ζητούσαν πληροφορίες για την κουλτούρα, την τέχνη του μαρμάρου, τον πολιτισμό, τα σπορ και δραστηριότητες, αλλά και για την τοπική γαστρονομία.  Τον Δήμο Τήνου εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος κυρία Αναστασία Δεληγιάννη - Ασπρου, η οποία επιμελήθηκε και την παρουσίαση.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.