Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου αποφασίστηκε η συμμετοχή της Τήνου στην διεθνή που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο «Internationale Tourismus-Börse Berlin» (ITB Berlin). Το Δήμο θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Ευγενία Καμολίνου

Η εν λόγω έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 13 Μαρτίου. Η Τήνος θα συμμετέχει στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η έκθεση αυτή είναι η 50η Τουριστική Εκθεση και εκθέτουν 10.000 επισκέπτες από 185 χώρες και αναμένεται ότι θα προσελκύσει 115.000 επισκέπτες.

O Δήμος Τήνου ανακοίνωσε ότι όσοι επαγγελματίες ασχολούνται με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως πεζοπορία, κατάδυση, αναρρίχηση  κ.λ.π. να πάνε διαφημιστικά έντυπα στο Δήμο μέχρι 7 Μαρτίου για να συμμετάσχουν στην εν λόγω έκθεση. 
Ποια είναι η ITB Berlin

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί, στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin της περιοχής Westend του Βερολίνου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σόου στην Τουριστική Βιομηχανία παγκοσμίως, με εκθέτες από 180 περίπου χώρες, περισσότερους από 7 χιλιάδες δημοσιογράφους και 170 χιλιάδες επισκέπτες, από τους οποίους οι 113 χιλιάδες παρευρίσκονται με επαγγελματική ιδιότητα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στις 9 Μαρτίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη Μελλοντική Ημέρα (ITB Future Day), κατά την οποία θα εξετασθούν οι τάσεις και τα βασικά θέματα της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης και του βιώσιμου τουρισμού. Το 2016, τα World Legacy Awards, που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά, θα απονεμηθούν από το National Geographic και την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στην Ημέρα Φιλοξενίας (ITB Hospitality Day), θα γίνει η υποδοχή του «Mario», του νεότερου υπαλλήλου στο Ghent Marriott Hotel του Βελγίου, ο οποίος μιλά 19 γλώσσες. Πρόκειται για το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ εργασίας σε ξενοδοχείο.  Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου στην ημέρα Marketing και Διανομής (ΙΤΒ Marketing και Distribution), οι επισκέπτες της έκθεσης θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν ζωντανή επίδειξη του ρομπότ.

Από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στις ημέρες Προορισμών (ITB Destination Days), τα θέματα που θα απασχολήσουν είναι το προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς η εισροή των προσφύγων σε ολόκληρη την Ευρώπη δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για τουριστικούς προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία.

Στις 9 Μαρτίου, στην Ημέρα για Νέους Επαγγελματίες (ITB Young Professionals Day), οι ομιλητές θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές στην επόμενη γενιά των επαγγελματιών του τουρισμού. Στις 11 Μαρτίου στην Ημέρα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ITB CSR Day), θα μιλήσει ο Δρ Hans Joachim Schellnhuber, διευθυντής του Ινστιτούτου του Πότσνταμ για την Έρευνα των Κλιματικών Επιπτώσεων (PIK).

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.