Η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του ΟΤΕ HISTORY του νέου καναλιού του ΟΤΕ TV, «Ελλάδα από το Α ως το Ω», συνεχίζεται αυτήν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 21.00 με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Τήνο.

Νησί του μαρμάρου, της πίστης και της τέχνης, η μοναδική Τήνος είναι ένας τόπος ευλογημένος. Σε μια διαδρομή γεμάτη «μαρμαρολεπτομέρειες» που περνάει από πέτρινα γεφύρια και αλώνια, μοναστήρια και όμορφους περιστερώνες ξετυλίγεται το μαγευτικό σκηνικό του τηνιακού τοπίου.

Ο συνεχιστής της μεγάλης παράδοσης της τηνιακής μαρμαρογλυπτικής Φίλιππος Καγιώργης μας μυεί στα μυστικά της τέχνης του μαρμάρου, η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη μας ξεναγεί στη δική της «χειροποίητη» Τήνο, ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης μας μιλά για τη σχέση του φυσικού τοπίου με τη μουσική, ο μουσικός Θωμάς Αλβέρτης μοιράζεται «τζαζ» ιστορίες του νησιού. Μυρωδιές, περιστερώνες, ξερολιθιές ένας τόπος άγριος και φιλόξενος μαζί. Καθώς ακούμε ιστορίες …καλαθοπλεκτικής και τοπικής μαγειρικής, ο ζωγράφος, γλύπτης και ποιητής Αλέξανδρος Ίσαρης και η χιλιανή δημοσιογράφος Αντριάνα Μπόρκεθ μας εξομολογούνται τους λόγους που τους έκαναν να επιλέξουν την Τήνο ως τόπο ζωής.

Η εκπομπή του OTE HISTORY, του νέου καναλιού του ΟΤΕ TV, «Ελλάδα από το Α ως το Ω» εγκαινιάστηκε στις 22 Ιανουαρίου με ένα ντοκιμαντέρ για τη Θεσσαλονίκη. Την υλοποίηση της παραγωγής έχει αναλάβει η πολιτιστική πλατφόρμα elculture.

www.elculture.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.