φωτο αρχειουΗ έξοδος του τριημέρου της Αποκριάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παρουσιάζεται αυξημένη, σε σχέση με το 2015. Το ίδιο μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει και στο νησί της Τήνου, αρκετός είναι ο κόσμος που επισκέπτεται το νησί για τις διακοπές του Τριημέρου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με επιχειρηματίες του νησιού μας διαβεβαίωσαν ότι η κίνηση ήταν λίγο αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και πως ακόμα -όπως είναι λογικό- δεν υπάρχει σαφή εικόνα για να γίνει σύγκριση με την περσινή περίοδο.

Ο καιρός φαίνεται τελικά να μας κάνει το χατήρι και όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν αύριο οι καρναβαλιστικές εκδηλώσεις στο νησί, ενώ την Καθαρή Δευτέρα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν τα Κούλουμα τόσο στη Χώρα όσο και στα χωριά της Τήνου και να απολαύσουν τις τοπικές σπεσιαλιτέ.

Αξίζει να αναφέρουμε τα στοιχεία που έδωσε το Λιμενικό Σώμα. Χθες Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 12 δρομολόγια από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά με προορισμούς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με τα οποία αναχώρησαν 11.361 επιβάτες. Πέρυσι,  την ίδια ημέρα είχαν γίνει 20 δρομολόγια, με 10.420 επιβάτες.

Από το λιμάνι της Ραφήνας, επίσης χθες, πραγματοποιήθηκαν 7 δρομολόγια που μετέφεραν 3.252 επιβάτες ενώ πέρυσι την αντίστοιχη ημέρα είχαν πραγματοποιηθεί 7 δρομολόγια με 2.436 επιβάτες.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.