Διευκρινήσεις στο θέμα των απορριμμάτων που έθεσε στην πρόσφατη απαντητική του επιστολή ο Δήμαρχος Τήνου προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, έστειλε στα ΜΜΕ του νησιού ο Σύλλογος Απανταχού Αγαπιανών όπου αναφέρει τα ακόλουθα.

Αναφορικά με την απάντηση του κ. Δημάρχου στο θέμα Ζ στον επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Παναγιώτη Κροντηρά θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η εν λόγω αίτηση-αναφορά  έγινε από τον Σύλλογο μας προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις 28 Ιουλίου 2015 με αριθμό πρωτοκόλλου 2482 28/7/2015. Κατά το χρόνο σύνταξης και επίδοσης της αίτησης, Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αγαπιανών διατελούσε ο κ. Πέτρος Αρμακόλας. Αυτό άλλωστε είναι γνωστό στον Δήμο Τήνου από τις πολλαπλές εγγράφως διατυπωθείσες διαμαρτυρίες του συλλόγου μας προς τον δήμο.

Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν είναι σωστό να υπάρχει παραπληροφόρηση-αγαπημένο hoby της συμπολίτευσης -  που στοχεύει μόνο στην δημιουργία   πολιτικών εντυπώσεων. Εξ αιτίας αυτού αναλαμβάνουμε  την πρωτοβουλία να διευκρινίσουμε την πραγματικότητα. Πράγματι ο Ζαλώνης Αλέξανδρος σήμερα είναι  ο πρόεδρος του συλλόγου Απανταχού Αγαπιανών και όχι τότε.

Το ΔΣ του συλλόγου μας έχει λάβει ομόφωνη απόφαση, στην Γενική Συνέλευση του Μαίου 2015, κατά την οποία μας εξουσιοδοτεί να προβούμε  κατά παντός υπευθύνου για την προάσπιση των συμφερόντων του χωριού μας.

 Ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο Τήνου να μην προσπαθεί να εμπλέξει τον σύλλογο μας στα πολιτικά παιχνίδια και στις πολιτικές αντιπαραθέσεις που έχει ο ίδιος με την αντιπολίτευση του Δήμου. Πολλάκις έχουμε πει και στον ίδιο αλλά και στο δικαστήριο που είχαμε με τον Δήμο, ότι  ο σύλλογος μας   δεν απαιτεί ούτε να κλείσει ο Δεματοποιητής, ούτε να βρεθεί ο Δήμος σε αδιέξοδο. Το μοναδικό αίτημα μας είναι να λειτουργεί νόμιμα ο Δεματοποιητης, όπως λειτουργούσε, για όσο καιρό χρειάζεται το νησί μας αυτήν την προσωρινή λύση μέχρι να δημιουργηθεί ο ΧΥΤΥ. Τα αναπάντητα έγγραφα που στέλναμε στο Δήμο Τήνου, μας ανάγκασαν να απευθυνθούμε στην Περιφέρεια, στο Υπουργείο και σε όποιον θεωρήσαμε ότι πρέπει να επέμβει για να σταματήσει αυτό το χάος που επικρατεί σήμερα στο δεματοποιητή. Τον Απρίλιο του 2015,  σε συνάντηση που είχαμε στο δημαρχείο με τον κ. Δήμαρχο  εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για το όλο θέμα. Η απάντηση που πήραμε ήταν,  ότι στις 5 Μαΐου θα ξεκινούσε η ανακύκλωση που σίγουρα θα ήταν μια μεγάλη ανάσα για το πρόβλημα .  Εχουμε φθάσει Μάρτιο του 2016  και η αδιαφορία και η απραξία του Δήμου συνεχίζεται . Στο χωριό μας ωριμάζει μια περιβαλλοντική βόμβα και φυσικά εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε να την βλέπουμε να εκρήγνυται.

 Για όσους δεν γνωρίζουν η εικόνα που παρουσιάζεται  στο οικόπεδο του δεματοποιητή , πολύ ευγενικά είναι απαράδεκτη, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας αφού τα σκουπίδια είναι διάσπαρτα και τίποτα   δεν μαζεύεται, και φυσικά υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Στο δικαστήριο  που έγινε, ο κ. Δήμαρχος έδωσε υποσχέσεις ότι η κατάσταση θα διορθωθεί. Οταν επισκέφθηκε το χωριό μας τον Ιανουάριο ακούσαμε ''μία από τα ίδια '' Ομως ακόμα  η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη. Εντός του οικοπέδου εισέρχονται αιγοπρόβατα. Εκατοντάδες σακούλες και μπάλες σκουπιδιών ρυπαίνουν την γύρω περιοχή. Αυτό το θέαμα, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να το ανεχθούμε πλέον. Η διγλωσσία που χαρακτηρίζει τον κ. Δήμαρχο   μας εξοργίζει.  Αλλα μας υπόσχεται  και άλλα δίνει στα δελτία τύπου και άλλα λέει στο δημοτικό συμβούλιο.... Τα συμπεράσματα για την ειλικρίνεια του  δικά σας !!!!!!!.  Είχαμε προτείνει να γίνει μια επιτροπή (5 Μελής ) που να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα ... Ούτε αυτό το δέχτηκε .... Η πρόθεση μας δεν είναι αντιπολιτευτική. Υπάρχει ένα μείζον θέμα που ο Δήμος έχει την υποχρέωση να δώσει λύση και να σταματήσει να αγνοεί τους κατοίκους του χωριού μας που βιώνουν μια τέτοια επικίνδυνη κατάσταση.

«Τορπιλισμοί  δεν χρειάζονται αλλά σύμπλευση για το συγκεκριμένο θέμα » η φράση αυτή  ανήκει στον κ. Δήμαρχο. Η συμπεριφορά του όμως  δείχνει ότι  δεν την πιστεύει όμως, ο λαϊκισμός και η μικροπολιτική έχει όρια !!!!!!!!!

Πολιτιστικός σύλλογος Απανταχού Αγαπιανων
Και σύσσωμα όλα τα μέλη του

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.