Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 23 Μαρτίου στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Λυκείων Τήνου, η συνάντηση της Ανοικτής Επιτροπής Αλληλεγγύης Τήνου. Έδωσαν το παρόν επιχειρηματίες του νησιού, εκπαιδευτικοί, η αντιδήμαρχος κα. Αναστασία Δεληγιάννη, η επικεφαλής του Κοινού Τηνίων, κα. Μαρούλα Αλβέρτη και κάτοικοι του νησιού.

Τα θέματα της συνεδρίασης χωρίστηκαν σε τρεις ενότητες. Η πρώτη αφορούσε το εγχείρημα «Προϊόν σε Αναμονή», η δεύτερη ήταν για την «Κοινωνική Κουζίνα» και η τρίτη για το Προσφυγικό.

Για το προϊόν σε αναμονή έγινε ένα μικρό ιστορικό για την ιδέα που ξεκίνησε και πως έφτασε στο νησί της Τήνου. Διοργανωτές και επιχειρηματίες, δήλωσαν πως με την στήριξη του κόσμου, η κίνηση αυτή πάει πολύ καλά.
Στη συνέχεια ανταλλάχτηκαν απόψεις για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο αυτό το εγχείρημα.

Εκτενέστερη αναφορά έγινε στην Κοινωνική Κουζίνα. Όπως ανέφεραν τα μέλη της Ανοικτής Επιτροπής, πρόκειται για μια κυρία που ξεκίνησε από μόνη της και έβγαζε μερίδες ενώ σήμερα με την βοήθεια εθελοντών δίνει φαγητό σε 37 άτομα. Έγινε πρόσκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει την κυρία, σε προϊόντα που χρειάζεται καθημερινά όπως λαδι, αλάτι, πιπέρι να επικοινωνήσει με την Βαλεντίνα (690.9085.678) και τον Γρηγόρη 695.5778.797

Τέλος, θίχτηκε το θέμα του προσφυγικού τόσο στα σενάρια που ακούγονταν περί ερχομό των μεταναστών στο νησί όσο και στο να βρεθεί ένας χώρος που θα μαζεύονται τα φάρμακα και θα πραγματοποιούνται οι αποστολές τους. Επιπροσθέτως, να αναφέρουμε ότι έγιναν διάφορες προτάσεις από τους παρευρισκόμενους που θα εξεταστούν από την Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης όπως η Τράπεζα Χρόνου. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.