Δύο νησιά, η Σαντορίνη και η Τήνος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης(ΕΟΑΝ) θα αποτελέσουν περιοχές «πιλότους» για την Ελλάδα όσον αφορά στην μείωση της πλαστικής σακούλας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας που ορίζει ότι από τον προσεχή Νοέμβριο θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία μείωσης του αριθμού τους.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας Έθνος, το σχετικό πρόγραμμα ξεκινά στη Σαντορίνη και την Τήνο από τον Απρίλιο ή το Μάιο έως και τον Οκτώβριο. Οι δύο δήμοι έχουν υποβάλει αίτημα στον ΕΟΑΝ, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρός του, Δημήτρης Πολιτόπουλος θα χορηγήσει από μία μεγάλη πάνινη σακούλα σε κάθε οικογένεια και το εκπαιδευτικό υλικό με τις δημοτικές αρχές να αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των κατοίκων. Παράλληλα έχουν ήδη γίνει επαφές με τα σούπερ μάρκετ για περιορισμό της χρήσης σε πλαστικές σακούλες και τον καθορισμό αντιτίμου γι΄αυτές.

Η ανακύκλωση στην Ελλάδα παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά να έχουν οι δήμοι Λειψών και Σύρου.Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Πολιτόπουλος, πάνω από τα μισά συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών έχουν προβλήματα και θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες προκειμένου να μην κλείσουν.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.