Δεχόμενοι πολλά μηνύματα - τηλεφωνήματα αναγνωστών για την φημολογία ότι θα δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών (hotspot) στην Τήνο και γενικά στις Κυκλάδες τονίζουμε ότι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει κατηγορηματικά διαψεύσει κάτι τέτοιο. 

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα "Κοινή Γνώμη", «Καμία συζήτηση και καμία σύνδεση του προσφυγικού με τις Κυκλάδες, σε κανένα επίπεδο», δήλωσε κατηγορηματικά ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, αποκλείοντας την όποια εμπλοκή των νησιών των Κυκλάδων στον σχεδιασμό φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος «δεν υπάρχει η λέξη Κυκλάδες στον χάρτη του προσφυγικού. Δεν υπάρχει σχετική αναφορά. Δεν έχει τεθεί από κανέναν».

Όσον αφορά στις έκτακτες προσεγγίσεις προσφύγων/μεταναστών σε νησιά των Κυκλάδων, αυτές που σημειώθηκαν εντός της προηγούμενης χρονιάς σε Μύκονο, Κουφονήσι και Αμοργό ήταν περιορισμένου αριθμού, περίπου στα 200 άτομα, όπως επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης.

Ανάλογης κατηγορηματικότητας ήταν και η διάψευση εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, για την οποιαδήποτε συζήτηση έστω μίας πιθανής φιλοξενίας προσφύγων στις Κυκλάδες.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης «Δεν έχω καμία επικοινωνία με κανέναν, ούτε καν διερευνητικά για την Πολιτική Προστασία στις Κυκλάδες» και συμπλήρωσε ότι «τα νησιά των Κυκλάδων δεν είναι χώροι που μπορούν να υποδεχθούν πρόσφυγες. Είναι πολύ μικρές κοινωνίες για να αντέξουν κάτι τέτοιο».

15 νέοι χώροι φιλοξενίας 

Δεκαπέντε νέους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας περίπου 17.500 ανθρώπων, προγραμματίζει να έχει έτοιμους μέσα στην εβδομάδα ( έως τις 13 του μήνα) η κυβέρνηση.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, την Κυριακή καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια 33.320 πρόσφυγες την ώρα που η χωρητικότητα των δομών φιλοξενίας ανέρχεται στους 16.530.

Οι νέες δομές φιλοξενίας θα είναι στη Μαλακάσα ( για 4.000), στις Αφίδνες ( για 3.000), στον Αγιο Ανδρέα (για 500), δεύτερος χώρος στον Ελαιώνα (για 700), στη Δράμα (για 800), δεύτερο σημείο στις Θερμοπύλες (για 400), σε τέσσερα σημεία της Ηπείρου (συνολικά για 2.000) σε τέσσερα σημεία της Θεσσαλίας (συνολικά για 2.000) ενώ στο Λιτόχωρο μετά τις 15 του μήνα θα λειτουργήσει δομή φιλοξενίας για 4.000 πρόσφυγες.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.