Όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες, το "κενό" περίπτερο στην Λεωφόρο Μεγαλόχαρης θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από το σημείο που βρίσκεται. Σήμερα αναρτήθηκε το πρακτικό της συνεδρίασης από την συνεδρίαση της Δημοτική Κοινότητας που αποφάσισε την απομάκρυνση του περιπτέρου. 

Να αναφέρουμε ότι το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου, κ. Ευάγγελος Κρητικός ψήφισε «Παρών» σημειώνοντας ότι:

 «Ο Δήμος δεν ζητάει την γνώμη μας αλλά ζητεί να συμφωνήσουμε με την γνώμη του. Λυπάμαι για τον λάθος τρόπο που διατυπώθηκε το θέμα.  Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το Όργανό μας έχει εικονική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα έχει όλο το βάρος ευθύνης της μονοδρόμου απόφασης. Είμαι υπέρ της μεταφοράς του περιπτέρου και όχι της κατάργησης του γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας, έσοδα στον δήμο και έσοδα για κάποιο άτομο ΑΜΕΑ στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου. Μακάρι να γίνει σύντομα η κανονιστική.»

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου, Ιωάννης Μαρκουΐζος δήλωσε πως το Γραφείο Δημάρχου έστειλε έγγραφο προς την Δημοτική Κοινότητα με θέμα «Γνωμοδότηση για απομάκρυνση περιπτέρου» αναφέρει ότι «Επειδή πλησιάζει η έναρξη της τουριστικής περιόδου και υφίσταται επί της πολυσύχναστης λεωφόρου Μεγαλόχαρης και στη συμβολή της με την οδό Φρ. Παξιμάδη, κενωθέν περίπτερο, μιας και δεχόμαστε πληθώρα οχλήσεων από ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων, θα θέλαμε την σύμφωνη γνώμη σας για την απομάκρυνση του περιπτέρου αυτού από τον εν λόγω χώρο. Η Αντιδήμαρχος Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη Κανονισμός Λειτουργίας Περιπτέρων στον Δήμο Τήνου, ούτε έχει γίνει καθορισμός και χωροθέτηση των κατάλληλων θέσεων, με την σύμφωνη της οικείας αστυνομικής αρχής. 

Ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος της εισήγησή του τόνισε ότι την συγκεκριμένη στιγμή δυο περιπτώσεις εξετάζονται ήτοι: 

1. Η δυνατότητα μίσθωσης του εν λόγω κενωθέντος περιπτέρου, αφού τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα πεζοδρομιακές αποστάσεις κ.λ.π  2. Η απομάκρυνσή του για την απελευθέρωση του χώρου αφού εκτός άλλων δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κληρονομικό δικαίωμα του εν λόγω περιπτέρου.  

Αμέσως μετά ακολούθησε μακρά και διαλογική συζήτηση επί του θέματος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και την Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που παρέστησαν και ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου να αποφασίσει σχετικά. 

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου, μετά από την διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου, το με αριθ. πρωτ. 2248/29-2-2016 έγγραφο του Δήμου Τήνου και το 23463/6-6-2014 (Εγκύκλιος 38) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών γνωμοδοτεί κατά πλειοψηφία το εξής:

Επειδή πλησιάζει η έναρξη της τουριστικής περιόδου και υφίσταται επί της πολυσύχναστης λεωφόρου Μεγαλόχαρης και στη συμβολή της με την οδό Φρ. Παξιμάδη, κενωθέν περίπτερο και επειδή ο Δήμος δέχεται πληθώρα οχλήσεων από ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων, γνωμοδοτεί θετικά για την απομάκρυνση του περιπτέρου αυτού από τον εν λόγω χώρο.  

Τέλος, αποφασίζει κατά πλειοψηφία να γίνουν άμεσα οι προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να ψηφιστεί «Κανονισμός Λειτουργίας Περιπτέρων», σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο με αριθ. πρωτ. 23463/6-6-2014 (Εγκύκλιος 38) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου.  

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.