ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΕνημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι Ι/Φ σκάφος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρίσκεται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ» Τήνου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης, απέπλευσε το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25, ενώ το Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.» Ν.Π. 11479 παρέμεινε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή προς παροχή συνδρομής.


Παράλληλα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο να συνδράμουν από στεριά και έξωθεν λιμένα «ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ», σε βραχώδη περιοχή εντόπισαν και περισυνέλεξαν δύο (02) αλλοδαπούς οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το Ι/Φ σκάφος «SYTORHILD» σημαίας Νορβηγίας το οποίο είχε προσαράξει στην ανωτέρω βραχώδη περιοχή.  Οι ανωτέρω  μεταφέρθηκαν και εξετάστηκαν από ιατρό στο Κ.Υ. Τήνου και βρέθηκαν καλά στην υγεία τους.

Το «SYTORHILD» παραμένει προσαραγμένο στην βραχώδη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα «ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ» και δεν κατέστη δυνατή η απομάκρυνση του λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.