Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς έχει ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δίκτυο των μουσείων του. Αναλυτικά για τον μήνα Μάιο θα λάβουν χώρα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου οι ακόλουθες εκδηλώσεις.


15/5, 11:00 Πολιτιστικές διαδρομές
«Πορεία στους μύλους του Πανόρμου»

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», πραγματοποιείται ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή σε χαρακτηριστικά «σήματα» του τηνιακού τοπίου, όπως οι μύλοι και οι περιστεριώνες της περιοχής του Πανόρμου, με συνοδοιπόρους τον Αλέκο Φλωράκη, δρ εθνολόγο-λαογράφο, και τον Κώστα Δανούση, ερευνητή. Η δράση εντάσσεται στον θεματικό κύκλο μηνιαίων ομιλιών, με γενικό τίτλο «Πάνορμος Τήνου: Διαδρομές στην κοινωνία, την τέχνη, τις τεχνικές».

22/5, 18:00 Eγκαίνια έκθεσης
«Το τηνιακό τοπίο»

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης με έργα παιδιών και ενηλίκων που συμμετείχαν σε ειδικά σχεδιασμένο εικαστικό εργαστήρι, με θέμα το τηνιακό τοπίο. Επιμέλεια εργαστηρίου και έκθεσης: Πάολα Παλαβίδη, εικαστικός. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

28/5, 21:00 Παραδοσιακοί χοροί

Με αφορμή τα όγδοα γενέθλια του Μουσείου, οργανώνεται φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, με τη συμμετοχή πέντε χορευτικών συγκροτημάτων.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.